Здраве и красота

Влез във форма преди Коледа!

10.12.2010г. / 12 04ч.
Нина Иванова
Влез във форма преди Коледа!

Коледните и новогодишни празници са най-чаканите дни. Почти цяла година се подготвяме за тези чудни моменти, в които ще празнуваме с любимите си хора, ще хапваме и пийваме без много-много да му мислим. Ето защо, времето за мислене и подготовка е сега, малко преди празниците да започнат. Тъй като всеки знае, че по Коледа се хапват само чудни вкусотийки - банички, сърмички, пържолки и още, и още, а ние, като уважаващи себе си дами, трябва да изглеждаме все така перфектно.

Затова започнете не от утре, а още от днес разтоварващ хранителен режим, с който да подготвите тялото си за предстоящата фиеста.

1. Пийте повече течности, за предпочитане са вода, чайове, айран. Не се подлъгвайте по натурални сокове или газирани напитки без захар. Те само затормозяват организма, като дори усещате повече жажда отпреди.

2. Наблегнете на зеленчуците, плодовете и ядките. Навлязохме в сезона на портокали, мандарини, грейпфрути, които освен, че ни засищат, не са много калорични и са прекрасни антиоксиданти. Гаранция за добро настроение и свеж аромат във въздуха!

3. Бъдете активни. Не се затваряйте вкъщи, а се движете. Ходете пеша до магазина или до кафенето, където имате среща с приятелките си. Забравете за колата или автобуса, когато става въпрос за кратки разстояния. За две седмици забравете, че имате асансьор и качвайте стълбите. Ще се изумите как за кратко ще се сдобиете със стегнати седалищни мускули.

4. Не на сладкото! Скоро наближават празниците и ще имате време да похапвате баница с тиква и шоколадови мъфини. Дотогава обаче стриктно спазвайте режима и не се изкушавайте със сладкиши.

5. И не забравяйте да се усмихвате. Не мислете за храната като начин на живот, а че храната ви дава сила да поддържате тялото си, но не и да му робувате. Усмихвайте се широко, напук на задръствания, офис неволи и семейни неразбории. Понякога само една усмивка може да промени деня ви! Успех!

* * *

Лунна диета – декември 2010
Как да прикрием с дрехи излишните си килограми?
Свалете килограми с мед и канела
Защо пълнеем и какво не бива да ядем?
Добра фигура и пристрастяващи храни

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
didatzeni ( преди 11 години )
Може да не е ново написаното,но е актуално и вярно.Аз започнах това разтоварване от понеделник.Пожелание на всички за здраве и късмет.От редакцията:Благодарим на читателката ни от Атина. :) Изключително приятно е, когато читатели се застъпват за нас. А е изключително полезно, когато ни критикуват, така че, благодарим и на Ina.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ina ( преди 11 години )
Не виждам нищо ново да се казва в тази статия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар