Свободно време

Поход LudiMladi.bg събира на Витоша всички възрасти

30.03.2011г. / 09 52ч.
Ивет Лолова
Поход LudiMladi.bg събира на Витоша всички възрасти

За трета поредна година електронното списание LudiMladi.bg организира туристически поход на Витоша. Този път той е посветен на Европейския ден за солидарност между поколенията, който се отбелязва на 29 април.

Планинската екскурзия ще се проведе на 2 април, събота. Тръгване в 10.30 ч. от градинката при началната станция на лифта "Драгалевци". Маршрутът е лек, по полегата планинска пътека до крайната точка – парка при Боянската църква.

Приблизителното времетраене на похода е около два часа и половина (включени са почивките, различното темпо на туристите и сладките приказки по пътя).

Специална томбола, подаръци и празнична торта ще очакват туристите на финала.

Походът подкрепят гимнастическата група на кинезитерапевта Георги Делчев, спортен клуб „Здравец” – Красно село, клуб „Сребърна есен” и др.

Екскурзията няма да се състои, само ако вали.

Повече за Европейския ден на солидарност между поколенията:
От 2008 г. по предложение на Словения Европейският съвет приема 29 април за Европейски ден на солидарност между поколенията. От 2009 г. се чества във всички страни от Европейския съюз с различни инициативи – дискусии, изложби, танци и др., които да насочат общественото внимание към насърчаване на солидарността, нуждата от промяна в политиките към възрастните хора и създаване на нови модели на общество на всички възрасти.

Повече за LudiMladi.bg
LudiMladi.bg е сайт за модерните хора над петдесет и пет години, които са в крак с времето, ползват компютър и интернет за работа и развлечение. Създаден е през 2008 г. като първият сайт за хора в златната възраст, който предлага он-лайн място за творческа изява, различни конкурси, анонсиране на културни събития и лични празници, споделяне и обсъждане на актуални теми от икономическия, социалния, културния и политическия живот на страната.

На снимката: дядо Атанас Лазаров от София с внука си също Атанас Лазаров

Прочетете още:

Коментирай