Гъбена чорба

23 май 2005 | 14:08 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
около 300 грама гъби печурки или челадинки (може и масловки, а може и от няколко вида заедно, ако имате; може да са сушени или от консерва) 
2-3 моркова 
1/2 ч. чаша ориз 
1 глава лук (или 2-3 стръка пресен) и 3-4 скилидки чесън (или 2-3 стръка пресен) 
копър и магданоз 
1 чушка (опционално) 
масло, сол, черен и червен пипер
50 мин.

Продукти
Приготвяне

Измийте зеленчуците и нарежете на малки кубчета. Сложете да ври литър вода, добавете зеленчуците и оставете да поври 10-тина минути. Прибавете ориза, маслото и подправките, като оставите малко от магданоза за при сервирането.

Оставете на слаб огън да къкри супата около 20-25 минути, след което изключете – тя е готова. Сервирайте топла, поръсена по желание с магданоз и бучка масълце. Добър апетит!

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
реалист ( преди 8 години )
Моята гъбена супа я правя без ориз и без магданоз, а с малко брашенце, прясно мляко и парченце торено сирене.За подправка-ползвам копърче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Rusana ( преди 11 години )
ne mi stana qsno koga da sloja gabite sigorno 6te bade mnogo vkusna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар