За дома

Тенденции в интериора за пролет-лято 2012

28.03.2012г. / 15 09ч.
Аз жената
Тенденции в интериора за пролет-лято 2012

Пролетта за дома не е само пролетно почистване, но и време за новости в интериора. В пролетна мода за дома 2011 беше задължително да наблегнем на декоративните възглавнички, рамките за снимки и скриновете. През тази пролет и лято обаче тенденциите са други – ето какви:

Пуфовете са хит, но не какви да е, а табуретките тип пуф – те запълват пространството по пода, без да са претенциозни. В същото време точно от тях можете да направите идеалния акцент. Няколко пуфа в мароканско златно са част от модерния дом тази пролет. Ако това ви се струва твърде много, заложете на класиката – скъпоценни метали. Дори и в малки дози сребро, месинг и особено пък злато ще направят впечатление на всеки посетител в дома ви. Покажете класа в интериора със дребни детайли от скъпи метали.

В случай, че сте почитатели на топлите цветове, модата за дома на 2012 отговаря на вашия стил – цветът сега е мандариновооранжево. За по-голямо въздействие, изберете този цвят при текстила – декоративна възглавничка, килимче.

Да не забравяме, че в днешно време изобразителното изкуство е достъпно (особено благодарение на интернет). Заложете на картини, плакати или интересна хартия в хубава рамка, но в никакъв случай не пропускайте да добавите няколко арт-идеи към интериора.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай