Здраве и красота

6 правила за бързо и здравословно отслабване

16.04.2012г. / 21 30ч.
Аз жената
6 правила за бързо и здравословно отслабване

Как да отслабнем бързо, без да стресираме организма и да заплашваме здравето си? Има 6 основни правила за отслабването, които ще ви помогнат хем бързо да влезете в желаната форма, хем да се чувствате добре.

Яжте всеки ден поне по 20 г фибри. Набавете си ги от пълнозърнести храни, пресни плодове и зеленчуци. Влакнините в тези храни ще ви заситят за по-дълго време и няма да огладнявате през един час. Освен това всеки грам фибри означава 250 г по-малко телесна маса.

Постарайте се да включите в менюто си поне три порции храни, богати на калций и витамин D. В комбинация те укрепват костите, но и помагат за изгарянето на мазнините в коремната област.

За тази проблемна част от тялото, коремът, ще свършат добра работа поне по 3 чаши зелен чай на ден. Катехините и антиоксидантите в зеления чай изгарят мазнините.

Както има добър и лош холестерол, така има и добри и лоши мазнини. Последните са добре известни, за това да наблегнем на добрите мазнини – омега-3-мастни киселини, които ще откриете в ядките, авокадото, рибата и дори в шоколада. Хапвайте по 3-4 пъти на ден!

Нахранете организма си и с белтъчини от риба, бяло пилешко и пуешко месо, нетлъсто свинско и телешко. И те като фибрите ще ви държат по-дълго време сити.

С пиенето на повече вода (около 4 чаши на ден) ще отслабнете с 2.5 кг за една година без да правите нищо друго.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
Бел ( преди 10 години )
С пиене на вода от 2 до 3 литра на ден за 18 месеца отслабнах с 20/двадесет/ килограма. Водата/стайна температура/ половин час преди хранене и два часа след хранене. По време на хранене не пиех вода. Но минимум два литра вода на ден. Пиех преварена вода. Бъдете здрави! Поздрави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар