Зелено

Ленените дрехи – изборът на лятото

20.08.2012г. / 11 42ч.
Вергиния Генова
Ленените дрехи – изборът на лятото

Безспорно лятото е сезонът на ленените дрехи. Предимствата им са, че държат прохладно, леки и меки са и са от естествена материя. Недостатъците: могат да ви вбесят, докато ги гладите!

Какви са дамите, които предпочитат да носят ленени дрехи? Ако не държат на изгладеното са непокисти, а ако видите дама с перфектно изгладена ленена рокля или елегантен костюм – то веднага трябва да ви светне, че е перфекционистка.

Хубавото на лена е, че колкото повече се пере, толкова по-мек става. Може да се пере и на 40 градуса и на 60, но не повече.

Особеност при ленените дрехи е, че когато ги перете за първи път е най-добре да ги отделите от другите и да ги пуснете на дълга програма за пране. За да се избегне намачкването преди пране може да ги накисвате за около половин час, а програма за половин пране също намалява измачкването. След изпиране трябва да се изпънат на ръка и веднага да се гладят.

Разбира се по-специалните костюми, рокли и сака могат да се дават на химическо чистене, така те по-дълго ще запазят хубавия си вид.

Ленените панталони, дори малко поомачкани са много приятни за носене, така че дори да не сте фен на лена, може да опитате да разнообразите гардероба си с поне един от тях.

Винаги може да ги дадете на химическо чистене. Не че има голяма полза – така или иначе бързо се измачкват. А ако не сте такава голяма перфекционистка – не се насилвайте, освен ако не искате да наплашите някой страхлив мъж – досадник и да го накарате да избяга. По-слабите мъже се страхуват от жени перфекционистки.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Дора ( преди 10 години )
Нося лен без да съм непОкист, чудесно се спогажда с тялото в горещините.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар