Здраве и красота

Не се вманиачавайте в кантара, доверете се на огледалото

22.08.2012г. / 10 35ч.
Вергиния Генова
Не се вманиачавайте в кантара, доверете се на огледалото

Не случайно, в голяма част от диетите се включват повече белтъчини, а се избягват мазнините и въглехидратите. Всички сме се убедили, че от белтъчините не се дебелее, а се натрупва мускулна маса.
При равни количества калории тези, които са приемали повече белтъчини ще изглеждат по-слаби, дори и да тежат повече от останалите.

От тук следва да не се вманиачаваме в стрелката на кантара, а да се доверяваме повече на огледалото.
Не е важно колко тежим, а как се чувстваме и как изглеждаме.

Така или иначе лятото наблягаме повече на салатите и плодовете, но ако заменим част от тестените изделия с млечни, ще спомогнем не само да тежим по-малко, но и да изглеждаме по-добре.

Не е трудно за постигане. Трябва ни само за закуска едно яйце и млечни продукти.
За обяд и вечеря да наблегнем на рибата и морските дарове – все пак е лято и ако сме на море е редно да си позволим местни деликатеси – най-добре току-що уловени.

А ако не сме на море, може да се задоволим с други местни, но месни продукти с по-малко мазнини: птиче, телешко. А ако сме вегетарианци, трябва да включим в менюто повече бобови култури. Наред с повече движение и спорт, това ще ни осигури оптимално тегло, добра обмяна на веществата и оттам добро самочувствие и здраве. И ще забравим за всякакви диети.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай