Бременност

Пет много вредни съвета за бременни

Щастливата бременна жена отглежда щастливо бебе в корема си

27.11.2012г. / 14 55ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато близки и приятели научат, че сте бременна, започват да ви засипват с купища съвети и препоръки. Кои от тях да слушате и кои да пуснете покрай ушите си?...

Бременността е естествено състояние, нищо особено

Разбира се, че бременната жена е в особено състояние, което изисква да промени много от досегашните й навици: да спре да пуши и пие, да не стои в задимено от цигари помещение, да не вдига тежко, да не се нервира, да не яде без контрол.

Свързани статии

Мързелът е вреден, повече движение

През деветте месеца очакване трябва да намерите вашия баланс – работа, почивка, сън. Слушайте тялото си – всеки организъм подсказва сам своите нужди.

Не се вманячавайте на тема здраве

Напротив, точно сега е моментът да си направите профилактичен преглед при зъболекар и за всякакви консултации и курсове – женски, детски, за бременни, йога и т. н.

Не се вманиачавайте по детските магазини

Не се хвърляйте да купувате детски дрехи и играчки – изчакайте последния месец, потърсете приятелки, които може да ви услужат с най-необходимото или дрехи от израсналите им деца – така ще спестите не малко пари.

Забрави за себе си, мисли само за бебето

Напротив, мислейки за себе си, доставяйки радост и удоволствие на себе си, бебето в корема расте здраво и щастливо. Поглезете се с козметична процедура, развлечете се с културно събитие, събирайте позитивни емоции колкото се може повече.

Коментирай