Бременност

Рисковете при бременност, за които не подозирате

Знаете ли, че едно най-обикновено хапче за главоболие може да застраши здравето на бебето?

10.12.2012г. / 17 22ч.
Нина Иванова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За бременността са изказани и изписани хиляди съвети и препоръки от лекари и психолози. Знаем добре, че е важно какви храни и напитки консумираме, за да запазим доброто здраве на бъдещия си наследник. Но за съжаление, понякога има неща, за които не знаем или просто не се сещаме, а те могат да са много опасни за здравето на бебето.

Ето някои от най-големите рискове, за които обаче не подозираме:

Дори и хапче за главоболие може да причини мъртво раждане

Доказано е в медицинско изследване, че приемът на най-обикновено хапче срещу главоболие, може да се превърне в причина за раждане на мъртъв плод.

Бременните трябва да са спокойни и студени, буквално

Свързани статии

Според проведено изследване в Норвегия, съществува голяма връзка между горещото време и опасността от мъртво раждане. Ръководителят на изследването признава, че резултатите не са категорични в тази неприятна закономерност, но за да избегнат всеки възможен риск, бременните трябва да се пазят старателно от дехидратация.

Работата след 7-ия месец вреди

Жените, които работят почти до края на бременността си, до 8-ия или дори 9-ия месец сериозно застрашават здравето на бебето. Преумората, физическото изтощение или пък прекалено дългото седене на компютъра влияе негативно върху развитието на детето. Изследване по проблема показва, че жените, които продължават да работят и след 7-ия месец, има голям риск да родят преждевременно или с усложнения.

Страхът от раждането може да увеличи времето за самото раждане

Страхът е най-естествената човешка реакция и помага на организма да се подготви срещу заплахата. Но прекаленият страх, който се превръща в обсесия и дори фобия, може да застраши сериозно здравето, както на майката, така и на плода. Дори е доказано, че при жените, които изпитват силен страх от нормалното раждане, се наблюдава по-дълго време на самото раждане от жените, които са подготвени и настроени позитивно.

Коментирай