Бременност

Кабинет по гинекологична ендокринология и стерилитет заработи в столицата

Първа АГ болница „Света София“ с единствения кабинет по гинекологична ендокринология

12.03.2013г. / 09 31ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свързани статии
Гинекологичната ендокринология е интердисциплинарна наука, третираща множеството причини от ендокринно-хормонален характер, водещи до нарушения в яйчниковата и репродуктивната функция при жената. Тя обхваща периода от детството, през пубертета, зрялата репродуктивна възраст, климактериума, менопаузата до постменопаузата. Голяма част от причините за стерилитет се дължат на недиагностицирана ендокринна (хормонална) патология. Гинекологичната патология в детско-юношеската възраст също трябва да бъде един от сериозните приоритети на съвременната медицина у нас.

Специализираният кабинет по гинекологична ендокринология и стерилитет, разкрит на територията на ПСАГБАЛ „Св. София“, е единственият за момента в столицата. Той се ръководи от д-р Иван Лазаров, специалист по гинекологична ендокринология и стерилитет, с няколко международни квалификации в тази област. Откритият телефон за записвания за преглед и консултации е 02/4470263.

В последните години ПСАГБАЛСвета София“ се утвърди като единственото в страната специализирано лечебно заведение, способно да отговори на всички медицински нужди на жените.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Запозната ( преди 11 години )
Не знам какъв "международен" специалист е д-р Лазаров но в "Майчин дом", доколкото знам - от създаването му, има такъв кабинет. И съм негова пациентка някъде от около 20 години. Като преди това бях пациентка пък на кабинета по Детска гинекология... Който май действително е единствен не само в София но и в страната... И скоро пак ходих там. Сега кабинетът ( 224) е комбиниран с консултативния кабинет по стерилитет. Но специалистите в него са си все така супер... Фактът, че благодарение на тях си имам две дечица говори в същата посока... :) Смятам, че - не е редно да се говори така наедро - "единствен в София", "най-най-супер" и тн. Сигурно стотици хиляди жени са били успешно лекувани в кабинета по Гинекологична ендокринология на Майчин дом, те ще Ви се смеят. Абе - реклама, ще кажете. Но в рекламата все пак трябва да се казват истински неща. Иначе тя може да подейства обратно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар