Бременност

Натурална грижа срещу стрии

Лимонов сок и алое вера

28.08.2013г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Стриите са също толкова неприятен проблем, колкото и целулита. Тяхното напълно премахване е почти невъзможно. Белите и светло лилавите белези по кожата се образуват по време на бременност, при качване и сваляне на килограми, през пубертета.

За да се намалите риска от появата им трябва да се полагат ежедневни грижи за кожата. Те най-често включват масаж с подходяща козметика. Имайте предвид тези натурални грижи, които да намалят тяхната поява и видимост и да направят кожата ви по-здрава и еластична. 

Какаовото масло 

Полезно е за косата и кожата, защото има антистареещо действие и е особено ефективно при лечението на стрии. Хидратира в дълбочина, подобрява циркулацията на кръвта и се грижи за елестичността на кожата. Прилагайте веднъж дневно с лек масаж. 

Свързани статии

Бадемовото масло

Богато е на омега-3 полиненаситени мастни киселини. Добър овлажнител е на кожата, който трябва да нанасяте по два пъти на ден за оптимален ефект.

Гел от алое вера

Алоето е полезно за всякакви кожни раздразнения и наранявания. Правете масаж сутрин и вечер с гел от алое вера. Той ще намали видимостта, а ако стриите са съвсем нови може и да ги премахне напълно.

Масло от чаено дърво

То също като алое вера се използва при лечението на кожни проблеми, защото има антивирусни и противовъзпалителни действия и е приемано за естествен антибиотик.

И не на последно място, ползвайте лимонов сок. Той спомага за избледняването на стриите и може да го добавяте към изброените продукти. 

Коментирай