Бременност

Момче или момиче – гледанка с пръстен

Знаете ли един от най-старите начини да се познае пола на бебето?

17.10.2013г. / 13 45ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Един от най-вълнуващите въпроси за бременната жена е да разбере какво бебенце ще роди – момче или момиче. Гадае с нетърпение какъв ли ще е полът на бебето, но ако е още едва в първите месеци, е рано видеозонът да се произнесе с окончателната присъда.

Свързани статии

Тогава ви остава единствено решение да пробвате старите изпитани методи за гледане и разгадаване на пола на детето. Един от най-популярните е гледанката с пръстен.

За да я пробвате ви трябва пръстен (за предпочитане златен) и конец. Някои жени с по-дълга коса могат да отскубнат един косъм и да го ползват вместо конец. Вярва се, че това допринасяло за точността.

Връзвате пръстена на конеца или косъма и държейки го в ръка, го отпускате да виси над корема ви. Постепенно той сам ще започне да се върти, вярва се, че това става без вие да мърдате ръката си. Според гледанката, ако пръстенът започне да се върти в кръг, значи сте бременна с момиче. Ако започне обаче да се движи напред-назад, значи е момче.

Разбира се, подобни методи не претендират за каквато и да е достоверност, а са по-скоро забавен начин да се опитате да прогнозирате какъв пол е малечко/а. Поне докато гинекологът ви не каже със сигурност какво показва видеозонът...

Коментирай