Бременност

Най-честите митове за зачеването

Заблуди, в които трябва да спрете да вярвате

30.10.2013г. / 17 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

7. Ще забременея, ако правя секс 14 дни след менструация

Това е една от най-големите заблуди. Освен ако менструалният ви цикъл не е точно 28 дни, не е сигурно, че точно на 14-ия ден вие ще сте в овулация.

8. Не е нужно да правим нищо необичайно в секса, за да забременея

Свързани статии

Е, разбира се, основното, което ще ви помогне да забременеете е сексът. Не е нужно да сменяте тотално позите или начина, по който правите любов. Но това, което ще ви помогне е да спрете използването на лубрикант например, както и да спрете временно оралния секс. Лубрикантите и слюнката намаляват качеството на спермата.

9. Фертилните проблеми са рядкост

За съжаление и това не е вярно. Около четвърт милион българи имат репродуктивни проблеми, а в световен план около 1 на 7 жени изпитват затруднения да заченат. Стерилитетът е болезнена тема, която много двойки не искат да засягат, но е реален проблем, който има варианти за решение и не бива да се пренебрегва.

10. Забременях лесно първия път, и сега няма да е проблем

Възможно е да нямате проблеми, да. Но също толкова е вероятно и да се сблъскате с диагнозата, наречена стерилитет. При много двойки с едно дете се случва при втори опит да не успеят да заченат, без да е ясна точната причина.

Коментирай
19 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Изпуснали сте НАЙ-ВАЖНАТА! След 35 години жената МНОГО ЛЕСНО ЗАБРЕМЕНЯВА, КОГАТО Е В ОВУЛАЦИЯ! Ще се спестят доста аборти, когато се пребори мита, че след 35 не трабва да се пазите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19 rate up comment 0 rate down comment
Веселин ( преди 10 години )
Хора сме- грешки правим, грешки сме - хора правим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар