Бременност

Съвети за татковците, които присъстват на раждането

Стресов момент от живота на всеки мъж

25.01.2014г. / 09 45ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Моментът в който се ражда нов живот е важен най-вече за майките. Но в този момент има още една важна фигура, а и във всеки следващ оттук нататък – бащата.

Татковците също изпитват родилните мъки, но психически. Хубаво е за майката да знае, че има някой там до нея, който ще я подкрепи в този труден момент.

Мъжете имат важна роля в подкрепата на майките, даващи живот на децата им. Затова трябва да знаят някои неща, които са важни за нежните им половинки по време на бременността, пък и най-вече след раждането!

Бъдете до нея!

В трудния момент на раждането майката има нужда да знае, че вие сте там. Подкрепата е най-важна в този момент. Не се паникьосвайте! Спомнете си, че сте обещали да сте с нея в трудни моменти. Невинаги раждането минава точно по план, дори и да има усложнения – не бягайте! Покажете й подкрепата си!

Не се дръжте наставнически!

Дори да сте се поинтересували подробно преди раждането какво да очаквате и какво е добре за майката и детето, оставете решенията на нея! Ако сте планирали раждането да мине без епидурална упойка, но майката поиска такава, не я спирайте! Не й казвайте какво да прави, просто бъдете нейна опора!

Свързани статии

Използвайте мъжката си сила!

В родилните мъки на една жена е най-добре мъжът й да й покаже подкрепата си като използва мускулите си. Облекчаването на болките чрез масажиране на гърба е подходящо средство. Използвайте юмрука си за разтриване на гърба на родилката, за да облекчите болезненото предродилно състояние.

Майки, не засенчвайте радостния миг на татковците!

Много често се случва в този върховен момент на раждането майките да оставят половинките си на заден план. И това е нормално, разбира се, те са тези, които дават живот. Но бебето е и на татковците. Нека и те да се почувстват също толкова важни, колкото са майките. Един подкрепян мъж може да даде много повече в грижите за бебето, отколкото си мислите!

Той е напълно стресиран!

Няма нищо по-трудно за един мъж от това да преживее раждането на детето си. Емоционално това изсмуква цялата им енергия. Пък и няма по-ужасно нещо за мъжа от това, да гледа как жената, която обича, се мъчи в силни болки. В такива моменти всичко, от което има нужда един татко е някой, който да му окаже подкрепата си и да го успокои!

Коментирай