Бременност

Грешки, които двойките допускат при опити за бебе

Използвате лубрикант по време на секс...

03.06.2014г. / 14 51ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Когато една двойка прави опити за бебе, често допуска грешки, които я отдалечават от щастието, наречено родителство. Вижте на какво е добре да обърнете внимание.

Не правите достатъчно секс или не в точното време

Нередовният секс може да е една от причините, поради които вие и партньорът ви все още нямате бебе. Голяма част от дамите не знаят кога настъпва тяхната овулация. Това означава че във фертилния период те пропускат да правят секс, което намалява вероятността за зачеване.

Правите твърде често секс

Под твърде често се разбира всеки ден. Някои двойки смятат, че концепцията за зачеването е всекидневното правене на любов. Всъщност това намалява шанса за зачеване. Защо?

При честата еякулация ефикасността на спермата намалява. Трябва да има кратки паузи между 3-4 дни, за да имате шанс да заченете по-лесно.

Правите секс в една и съща секс поза?

Може би ви се струва, че мисионерската е най-добрата поза за зачеване или че когато партньорът ви еякулира, трябва да лежите по гръб няколко минути. Без значение дали вие сте отгоре или партньорът ви, при еякулация спермата отива директно в цервикалната слуз и маточните тръби и това се случва в рамките на няколко секунди независимо от секс позата по време на полов акт.

Затова забавлявайте се в леглото, сменяйте позите и мислете за удоволствието.

Използвате лубрикант по време на секс

Голяма част от лубрикантите, които се предлагат на пазара, могат да окажат негативно влияние върху подвижността на сперматозоидите и те да достигнат по-трудно до неоплодената яйцеклетка. Затова във фертилните дни, ограничете използването им.

Пренебрегвате общото си здраве

Когато една двойка прави опити за бебе и те са неуспешни, преди да са потърсили лекарска помощ веднага вината пада върху жената. За мъжете е трудно да приемат, че проблемът може да е и от тяхна страна.

Свързани статии

Това, че еякулират не значи че имат добра сперматогенеза. От друга страна, обвиненията към половинката само влошават ситуацията, двамата партньори се потискат, а стресът също пречи на зачеването.

Към всичко това добавете и неправилното хранене, вредните навици, наднорменото тегло и шансовете за бебе са сведени до минимум. Добре е да обърнете внимание на общото си здраве, да се погрижите за него и най-вече да се преборите с ежедневния стрес.

Пропускате овулацията

Много дами пропускат важния период, наречен овулация. Не при всички жени тя настъпва точно 14 дни след първия ден на месечния им цикъл. Също така всеки месец овулацията може да настъпи по различно време.

Ако сте в хармония с тялото си сама ще забележите когато настъпва този период. Гърдите стават по-големи, появява се слузесто вагинално течение, възможно е коремът леко да се подуе.

Ако не може да разпознаете периода, в който овулирате, вземете си тестове за определяне на овулацията или посетете наблюдаващия ви гинеколог, който с точност ще определи дали в този период сте фертилна.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
nadejda ( преди 6 години )
molyavi pomognetemi da se spravim s mujimi za bebece sled poluv akt ni pari nemoje da se ulice zashto taka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар