Бременност

Ако бременността ви се е сторила ужасна, почакайте!

Следродилният период си е истински ад!

06.10.2014г. / 12 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако си мислите, че по време на бременността едва сте оцелели след изтощителните промени в тялото ви, доста се лъжете. Много майки споделят, че истинският ад настъпва след раждането, което тялото търпи още промени, повечето от които ще ви се сторят ужасни в сравнение с тези по време на бременността.

И така, жените са изправени пред изключително много предизвикателства в живота и те не свършват с раждането, а тепърва започват!

Вече нямате извинение за корема!

След раждането чувствате вина, че не можете да свалите корема, а сте толкова изтощени от денонощното хранене и повиване на новороденото, че последното, за което имате време е фигурата ви!

Изтощение до мозъка на костите

Износването на бебето си е изтощителен период от живота на всяка жена, но почакайте да видите какво ще се случи след появата на бебето! Няма да имате време да мигнете, особено в първите месеци, когато ще трябва да кърмите под час дори през нощта, ще трябва стриктно да сменяте пелени непрекъснато, да приспивате, да носите на ръце, да пеете и какво ли още не!

Мастит

За съжаление, много майки преминават през този ад. Маститът е инфекциозно възпаление на млечната жлеза, което е изключително болезнено до степен да не можете да допрете нищо до гърдите си, дори собствените си дрехи.

И най-лошото е, че в този момент трябва да кърмите бебето си, това е от съществено значение за него, а не можете да го направите.

Вълчи глад

Докато сте били бременни са ви се дояждали какви ли не лакомства. След раждането и след цялото това изтощение, което тялото и психиката понасят, ще се събуждате посред нощ, гладни като вълк и ще сънувате сандвич с бекон.

А най-лошото е, че имате да сваляте излишни килограми след раждането и това ви вбесява!

Свързани статии

Нощните изпотявания

Много жени са тотално неподготвени за това неприятно преживяване. Ще се будите облети в пот, мислейки, че нещо не е наред с вас. Не се притеснявайте! Това състояние е следствие от хормоните ви, които в този момент са полудели, а и в тялото ви има излишни течности, които организмът се опитва да изтласка.

Ако го 6 седмици след раждането тези изпотявания не приключат все пак посетете лекар.

Болката

Болката в слабините, малкия таз и матката не свършват с раждането, за съжаление. Не само за жените, родили по нормален начин, но и за онези със секцио, болката в тази област е характерно явление след раждането, защото тъканите и костите все още се възстановяват от този стресов момент за организма.

Непрестанни сълзи

Хормоналните колебания в този период могат да предизвикат силни емоционални изблици, характеризиращи се най-вече с бурен плач.

Болки в мускулите

Целият този маратон предизвиква страхотна умора в цялото тяло и най-вече в мускулите. Тичането между кърменията, приготвянето на храна, преповиването на бебето и още куп задължения предизвикват тотално изтощение на мускулите и те започват да ви болят сякаш сте били на фитнес цели 24 часа.

И въпреки това всички тези ужасни преживявания се забравят само след една усмивка на вашето малко ангелче!

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
тина ( преди 9 години )
2 rate up comment 7 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
със съдене на различните, лельо, доникъде не се стига, представям си как си ги възпитала тия бебета, като са пораснали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 3 rate down comment
Анонимна ( преди 9 години )
Никога не съм била по-щастлива, отколкото в следродилният период на децата ми. Мисълта, че всичко е наред с бебетата ми, ми даваше крила. В тоя сайт редовно се пускат статии, в които се обяснява колко е трудно и неприятно да си родител и как родителството ще ви ощети. Може и да е вярно. За родители-егоисти, които са създали деца за показ и самочувствие пред околните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Ако бебето ми е на 3-4 седмици гушкането ми е напълно достатъчно и веднага забравям за лошото :) А с възпитанието и превръщането на сина ми в човек се заех естествено, но мъъъничко по-късно. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 5 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Товас гушкането е доста инфантилно и не е за всеки успокоение, лично аз предпочитам като стане човек и общуването пред лигните, тогава усещам отплата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
О, а да не говорим за притесненията покрай кърменето - дали ще засуче, дали са се изпразнили гърдите, да не ми стане някоя бучка, парните бани за засилване на кърма... Абе все забавни неща, но СИ СТРУВА!!! Всичко това е нищо пред удоволствието да гушкаш малкото бебунче :) И гордостта в очите на баща му!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
jgkj ( преди 9 години )
1 rate up comment 1 rate down comment
Mir4eto ( преди 9 години )