Бременност

4 билкови вани за след раждане

Облекчават неразположенията

15.09.2015г. / 12 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След като жената роди е необходимо време, за да се възстанови не само физически, но и емоционално от настъпилата промяна. Малкото часове сън, болките в гърдите и зърната, болките в седалищната област и корема в следствие на раждането и т. н. могат да бъдат облекчени с няколко релаксиращи вани.

Съставките в тях ще ви помогнат да спите спокойно, да възстановите кожата си по-бързо, да намалите болките. Запишете си рецептите и ги правете 2-3 пъти седмично.

Билкова вана

Тази билкова вана е чудесен натурален лек, който може да помогне за възстановяване на перинеума, както и за обща релаксация на тялото. В 600 мл вряща вода сложете 1 супена лъжица цветове от невен, 1 супена лъжица черен оман и 1 супена лъжица жълт кантарион.

Отделете тенджерата от котлона и запарете билките за няколко минути. След това прецедената отвара се добавя към водата във ваната.

Вана с кокосово масло и лавандула

Тази комбинация е истински подарък от природата. Помага при подсичане, раздразнена кожа, болезнени зърна. Освен това ароматът на лавандулата действа успокояващо и възстановяващо. Към водата във ваната добавете 1 супена лъжица кокосово масло и 2-3 капки етерично масло от лавандула. След това се насладете на ароматите.

Вана с билкови масла и английска сол

Солената вода се използва от хилядолетия за изцеление на кожата (ако след раждането имате шевове е добре да се консултирате с лекаря дали може да вземете солена вана).

Свързани статии

За да подобрите състоянието на кожата, за да бъде тя мека и да намалите неразположението, направете си вана, в която сложете ¼ чаша английска сол, 1 супена лъжица сода за хляб, 1 ч. л. кокосово масло, 3 капки етерично масло от лавандула, 3 капки етерично масло от лайка.

Вана с алое вера

Алое Вера често се използва в холистичната медицина за заздравяване и облекчаване на различни неразположения, като разранени зърна, при изгаряния, суха кожа и други. Към топлата вана добавете 1 супена лъжица кокосово масло и 2 супени лъжици гел от алое вера.

Коментирай