Бременност

5 неща, които да очаквате през осмия месец от бременността

Повишаването на теглото ще се забави

23.09.2015г. / 16 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Осмият месец от бременността е вълнуващ, защото вече нямате търпение да прегърнете вашето бебе. През този етап то ще расте много по-бързо, отколкото досега. Ето още няколко промени, които да очаквате.

Дишането ще става все по-трудно

Пространството в утробата ви, което заема вашето бебе, ще става все по-голямо. Това може да се отрази по някакъв начин на функциите на някои ваши вътрешни органи. Белите дробове работят по-трудно и усилено, за да въвеждат достатъчно кислород за вас и бебето ви. По време на разходка или изкачване по стълби е възможно да усетите, че дишате по-трудно. Тогава направете кратка пауза и след това продължете.

Вашето бебе вероятно ще се обърне с главата надолу

Тази позиция на бебчето ви ще ви накара не само да пишкате по-често, но и да имате честото усещане, че ви се ходи до тоалетна по малка нужда. Не забравяйте да пиете много течности и винаги, когато усещате позиви за уриниране, да не задържате урина.

Повишаването на теглото ще се забави

Много бременни жени споделят, че в осмия месец има забавяне на наддаването на телесното им тегло. Все пак това не е валидно за всички бъдещи майки. За да не надвишите допустимите килограми, хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци.

Свързани статии

Може да усетите парене зад гръдната кост

Киселините в стомаха ще бъдат често явление през осмия месец от бременността ви. Бебето притиска вътрешните ви органи и вероятно няма да може да хапвате това количество храна, което сте консумирали до преди седмици. Любимите храни също приемайте в умерени количества, за да намалите риска от появата на киселини в стомаха.

Възможно е да потече коластра от гърдите ви

Ако до този момент не сте имали жълтеникаво изтичане на течност от гърдите ви, този месец може да се появи. Вашето тяло се подготвя за отделянето на кърма за бъдещото бебе. Ако от гърдите ви потече коластра, не бива да изпадате в паника. Трябва да знаете, че жените, които не са с първа бременност или са заченали в късна възраст, отделят коластра по-рано.

Коментирай