Бременност

Натурални методи за предизвикване на раждане

Ако ви е писнало да сте бременна, а и ако моментът наближава

19.11.2015г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Омръзнало ви е да сте бременна? Всичките тези напрежение, неразположение, тежест и очакване ви съсипват? Вероятно ви се иска вече този кошмар да свършва. Искате ли да знаете какви лесни и безопасни начини за предизвикване на раждане съществуват?

Пикантни храни

Доказано е, че лютото може да предизвика раждане. Не само лютите чушки, лукът и чесънът влизат в това число. Канелата, джинджифилът и индийското орехче също влизат в тази графа. Наблегнете на пикантните храни и подправки и може планът ви да успее.

Правете секс

Много двойки правят секс в последните дни на бременността, за да предизвикат раждане. Контракциите на матката по време на оргазъм имат този изтласкващ бебето ефект.

Спермата също така съдържа простагландини, които омекотяват входа на шийката на матката. По този начин началото на раждането е много по-лесно, най-вече при голяма концентрация на сперма.

Упражнения на Кегел

Свиването и разпускането на мускулатурата в тазовото дъно също оказва влияние за ускоряване на раждането. Не само това, а Кегел упражненията спомагат и за по-леко раждане. Колкото по-здрава и тренирана е мускулатурата в тазовото дъно, малкия таз и вагината, толкова по-лесно и безболезнено ще е раждането. Възстановяването след това също се скъсява като период при добре поддържана тазова, вагинална и коремна мускулатура.

Движете се

Ако до момента сте се предпазвали от движение, тренировки и натоварване, сега е моментът да възобновите рутината си. Ако нямате такава, измислете си някаква дейност. Ходете пеша, ако се чувствате добре и ако лекарят ви позволява – тичайте. Подредете дома си или пошетайте малко в градината.

Релаксирайте

Ако движението не помогне, обратният вариант може и да подейства. На някои жени лежането и отпускането влияе косвено на мускулите в малкия таз и родилния канал. Шийката на матката се отпуска и раждането започва. Нищо не пречи да опитате няколко дни да не правите абсолютно нищо.

Акупунктура

Акупунктурата има много положителни действия. Предизвикване на раждането е още едно от тях. Нищо няма да ви навреди, ако опитате. Стимулирането на определени точки спомага за отпускане на мускулите и изтласкване на плода.

Рефлексотерапията е друг начин да стимулирате отделни точки на тялото, които имат отношение към раждането.

Освен това, стимулирането на точките въздейства не само на физическо ниво, но и на емоционално. Премахвайки стреса от тялото си, ние му даваме възможност да се отпусне и да насочи енергията си към необходимото.

Коментирай
Свободно време