Бременност

Най-точните тестове за бременност

Тестове, с които можете да определите пола на бебето си без ултразвук

13.12.2015г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бременна сте и се чудите дали ще е момче или момиче? Хората около вас непрекъснато споделят мнението си според различни показатели. За да разсеем съмненията, ще ви предложим няколко лесни за прилагане методи за разпознаване пола на бебето, които според отзивите се оказват доста верни.

Формата на корема

Според мнозина, високо разположеният корем говори за момиче, а ниско разположеният – за момче. Pregnancy.about.com публикува статистика, според която над 60% от запитаните родители отговарят, че това твърдение е вярно.

Тестът с пръстена

Вземете един пръстен, за предпочитане златен. Завържете го с тънка връв или конец и го поднесете над корема на бременната жена. Ако вие сте бременна е най-добре някой друг да направи теста.

Поднесете пръстена над корема и не мърдайте. Ако връвта започне да прави кръгообразни движения над корема, това означава, че носите момче. Ако пръстенът започне да се люшка в противоположни посоки – носите момиче.

Повече от 70% от хората се съгласяват с този тест, защото той се е доказал след раждането.

Китайски лунен календар

Китайският лунен календар определя пола на бебето според възрастта на майката в деня на зачатието. Повече от 58% от анкетираните споделят, че резултатът им се е сбъднал.

Сърдечният ритъм

Според народните методи за определяне на пола на бебето, майките, които имат по-бърз сърдечен ритъм раждат момичета, а тези с по-бавен пулс – момчета. Според данните, 58% от запитаните родители са одобрили този тест, защото при тях се е оказал верен.

Свързани статии

Теглото на бащата

Може и да не сте чували за синдрома на Кувад, но пък вероятно сте забелязали, че и мъжът ви наддава на тегло заедно с вас. Това не е никак рядък феномен, дори напротив.

Според този метод за определяне на пола, ако таткото наддаде няколко килограма, това може да означава, че мама носи момче. Ако пък не наддаде, много е вероятно жената да е бременна с момиче.

Този метод звучи изключително недостоверно, но 61% от анкетираните заявяват, че тестът е верен.

Коментирай