Бременност

Родилно отделение в ин витро клиника

21.01.2007г. / 15 30ч.
Аз жената
Родилно отделение в ин витро клиника

За първи път у нас инвитро клиника отваря родилно отделение.
САГБАЛ “Д-р Щерев” затвори цикъла от зачеването до раждането като инвестира 250 000 евро в строителството и оборудването на отделението.
В Деня на родилната помощ в клиниката изписаха последното бебе – Габриела.
За краткия период от откриването на родилното – преди по-малко от месец – са проплакали общо шест бебета. Доц. д-р Атанас Щерев лично консултира ражданията, на които задължително присъстват 8 специалисти, сред които и педиатър.
“Присъствието на педиатър по време на раждането е много важно за здравето и сигурността на бебето”, коментира д-р Таня Тимева, акушер-гинеколог в клиниката.
Родилното отделение е обзаведено със специално анатомично легло от Германия.
В предродилната зала лекарите ще следят тоновете на детето и контракциите на майката на модерен монитор. Отделението разполага и с най-ново поколение кувьоз за интензивни грижи на недоносени деца, както и с транспортен кувьоз.
“До края на годината очакваме около 250 раждания. Сред тях и на жени, заченали по естествен път”, коментира доц. Щерев и допълва, че все повече жени предпочитат да раждат в частна клиника, където условията и грижите са по-добри.
Жените получават денонощни грижи, присъствието на педиатър на самото раждане и след това, самостоятелна стая с телевизор, кабелна и собствен санитарен възел.
Родилките могат да избират между естествено раждане и цезарово сечение. Но лекарите препоръчват цезаровото сечение на жени, заченали инвитро.
Точно на Бабин ден доц. Щерев обяви, че клиниката организира безплатен курс за бременни, който ще стартира през февруари.

Коментар: от Галя Спасова, 33 г.
Изключително съм доволна от клиника щерев. забременях по метода икси при д-р Тимева, след замразяване на ембрион. Предстои ми раждане януари месец, което ще се осъществи в клиниката. спокойна съм, защото всичко е на изключително високо ниво
6. XI. 2007

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Емилия ( преди 11 години )
Благодаря на Д-р Савова и целият екип на клиниката! Родих на 01.09.2007г. бебето Ники. Това е най-щастливата Коледа на всичики около нас. БЛАГОДАРЯ ВИ!!! От сърце желая на всички много, много здраве!!! Детските усмивки около Вас да се множат!!! Обичаме Ви!!! Бебе: НИКИ:))))Мама: ЕмилияТатко : Николайгр. Велико Търново
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време