Бременност

Болница Свети Лазар разкри детско интензивно отделение

06.06.2007г. / 13 33ч.
Аз жената
Болница Свети Лазар разкри детско интензивно отделение

Първото неонатологично интензивно отделение, разкрито в частна болница в страната, вече функционира и приема малките пациенти.

Напълно оборудвано е с най-съвременна техника за интензивни грижи. Медицинската апаратура е съвършено нова – последните модели апарати за спешни грижи.

Освен апаратурата, за новородените се грижи висококвалифициран неонатологичен екип. Пациенти са новородени с появили се проблеми преди, по време и след раждането. Новото отделение вече е на разположение на пациентите на “Свети Лазар”, но има готовност да приема новородени от други болници и родилни домове.

Заедно с интензивното отделение функционира и сектор за проследяване развитието и лечение на деца от един месец до три години. В него децата, придружавани от своите майки, ще получават първокласни медицински грижи и лечение. Условията за престой конкурират скъпите хотели в София.

Според медицинската класификация новото отделение в “Свети Лазар” е неонатологичен сектор от второ ниво с интензивно лечение първо ниво. Предназначено е за лечение на новородени с висок риск. Благодарение на лекарската грижа и оборудването, живот получават бебетата с много ниско тегло.

Създаването на интензивното неонатологично отделение идва в отговор на повишения брой новородени в страната, които имат нужда от специализирано лечение. Като причина за тази негативна тенденция учените изтъкват стреса, нездравословния живот, непълноценното хранене на бъдещите майки, вредните лични навици на родителите, замърсената околна среда, повишената обща заболеваемост. Рисковите новородени все по-често са недоносени и развиват специфични заболявания и състояния, сред които тежка дихателна недостатъчност, проблеми с кръвообращението, смутена адаптация, вродени инфекции.

Специализираната апаратура в интензивното отделение позволява превенция на мозъчните усложнения и избягване на неблагоприятни неврологични усложнения в бъдеще. Педиатрите в Свети Лазар разполагат със средствата да увеличат шансовете за живот на новородените, но и да защитят тяхното здраве и пълноценно развитие.

“Свети Лазар” е първата частна болница в София, специализирана в грижата за женското здраве. Водещи специалисти са поканени да работят тук с една мисия: да предоставят на пациентките достъп до върховите постижения на медицината, но като лично отношение и грижа към всяка една от тях.

Усилията на лекарите са съсредоточени в следните области: акушерство, гинекология, стерилитет, стволови клетки, педиатрия.

“Свети Лазар” предлага всички основни гинекологични прегледи, лабораторни изследвания (в собствена лаборатория) и консултации. Въвеждането на лапароскопията позволява извършването на хирургически операции, които щадят организма на пациентките.

Световна новост е ваксина против HVP – вирусът, който причинява рак на маточната шийка.

Ключът към успехите на болницата в лечението на стерилитет е прецизната работа и индивидуалния подход.

Политика на Свети Лазар е да предостави всички условия, оборудване, специалисти и технологии, които могат да повишат сигурността на майката и бебето. Гордост за лекарите тук са програмата за проследяване на бременността, училището за бременни, 3D live ултразвуковото изследване. Раждането е безболезнено, в комфортна и спокойна обстановка.

В “Свети Лазар” работи първата в България банка за съхранение на стволови клетки от пъпна връв. Екипът е изграден от пионерите и водещите специалисти в областта. Те извличат стволови клетки от пъпна връв след раждането (в “Свети Лазар” или друга болница), обработват ги и ги замразяват в течен азот като гаранция за живота и здравето на новороденото.

Грижите за бебето и детето в Свети Лазар са поверени на опитни и всеотдайни педиатри. Болницата разполага с родилен сектор, специализиран кувиоз, последна генерация детски реанимационен кът, сектор за интензивни грижи, детски сектор и педиатричен кабинет.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
мерилин ( преди 11 години )
скъпи мои читатели нищо просто незнаете! та те не могат да намерят сестри иакушерки толкова време........ защото просто не плащат некоректни са,и нищо не е така както изглежда! има една единственна лекарка а нощем акушерката е сама с бебетата! да ги пази господ! за какви педиатри изобщо говорите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар