Бременността е моментът, в който жената започва да мисли повече за начина си на хранене, да обмисля какво слага в устата си, да се стреми към по-здравословна храна. В миналото се смяташе, че бременната жена трябва да яде за двама. Това погрешно схващане вече е медицински опровергано и напълно ненужно.

Онова, от което се нуждае една бременна и нейното развиващо се бебе, е истински здравословни и вкусни храни, които да допринасят за правилното развитие на плода.

Най-здравословните напитки за бременни

Често пъти като проблем се явяват допълнителните междинни похапвания. Те добавят излишни калории, карат бременната да наддава излишно тегло и крият други рискове за здравето. Може да ви се струва, че допълнителни 300 калории на ден не са кой знае какво, но те могат да повлияят зле на здравословното ви тегло.

Кои са най-добрите междинни закуски за бременни жени?

Протеините са чудесен избор за здравословна закуска по време на бременност, защото изграждат всяка клетка. Те помагат на много майки, които се чувстват уморени и изпитват сутрешно гадене, да преодолеят този дискомфорт. Някои майки наблягат на фибрите, за да намалят честите посягания към хладилника и за да облекчат запека, който се появява често през бременността.

Има много здравословни начини да включите допълнителни калории към менюто си без те да се явяват заплаха за нормалното развитие на бебето и здравословното ви състояние, каквито са десертите, пържените храни, изкуствените добавки, деликатесите, наситените мазнини.

Още по темата

Примерни полезни междинни закуски:

Пълнозърнеста филийка със сирене: Тя е чудесен начин да получите фибри и протеини едновременно. Опитайте с различни видове хляб, съдържащи пълнозърнести, многозърнести, лимецови или друг вид алтернативни на бялото брашно съставки.

Ядки: Ядките са добър източник на полезни протеини и мазнини. Те дават енергия и засищат, докато дойде време за следващото основно хранене.

10 много богати на магнезий храни

Пресни плодове: Всяка сутрин яжте по една ябълка. През деня похапвайте хранителен банан, портокал или праскова. Подбирайте плодове, богати на фибри и минерали. Стремете се към разнообразие.

Твърдо сварени яйца: Яйцата са суперхрана, богата на огромен брой вещества, необходими за развитието на бебето. В тях има протеини, мазнини, витамини, аминокиселини, минерали.

Пръчици от моркови и целина: Нарежете си жулиени от хрупкави зеленчуци. Морковите и целината са прекрасен вариант. Можете да си приготвите същата междинна закуска и с кисели краставички, ако изпитвате глад за кисело. Можете да си ги топите в хумус, за да направите междинната закуска още по-хранителна.