Бременност

„Форум бременност и детско здраве“ на Puls.bg за трети път отива в Пловдив

Най-престижното събитие за бъдещи и настоящи родители ще се проведе на 6 октомври в Пловдив

20.09.2019г. / 09 07ч.
Мария Дуковска
„Форум бременност и детско здраве“ на Puls.bg за трети път отива в Пловдив

Най-престижното специализирано събитие в областта на майчиното и детско здраве – „Форум бременност и детско здраве“, ще се проведе за трети път в Пловдив. Форумът е с безплатен вход и се организира от водещия здравен сайт Puls.bg, който е част от Investor Media Group. Мисията на Форума е част от каузата на медията да помогне на бъдещите и настоящи родители в целия процес около бременността, раждането и грижата за детето.

На 6 октомври, от 10 до 18 часа, в зала „България“ на Международния панаир в града под тепетата, „Форум бременност и детско здраве“ ще даде възможност на младите семейства да се срещнат с доказани медицински специалисти от Пловдив, от които да получат полезна и подробна информация за проследяването на бременността и грижите за детето. Модератор на събитието ще бъде Румяна Тасева – главен редактор на Puls.bg, а изданието в Пловдив ще обърне внимание на няколко актуални и нови за Форума теми.

„За“ или „против“ приема на медикаменти по време на бременността и къде се крие същността на проблема ще обясни д-р Семра Халил, акушер-гинеколог в УМБАЛ „Пловдив“. Бъдещите майки ще имат възможност да разберат защо е толкова важно да се взимат информирани решения по време на бременността директно от адвоката по медицинско право Мария Шаркова.

Що е то кенгуру грижа и повече за ползите от ефекта „кожа в кожа“ ще обясни д-р Диана Аргирова, която ръководи неонатологичното отделение на УМБАЛ „Пловдив“. Сред новите теми, които ще засегне „Форум бременност и детско здраве“ в Пловдив, е и скринингът за тазобедрената луксация при бебето, която ще бъде изнесена от д-р Димитър Стаматов, специалист по ортопедия и травматология.

Повече за т.нар. дирижирано – водено от акушер-гинеколога, раждане, в кои случаи се налага намесата му и какви са ползите и рисковете от това, ще разясни проф. д-р Екатерина Учикова – началник на клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ „Свети Георги“.

Ценни съвети към родителите за зрението и развитието на децата им ще даде офталмологът д-р Мая Минева, а педиатърът д-р Таня Андреева ще очертае основните насоки, с които майките и бащите могат да разпознаят симптомите на респираторни заболявания. И тази година на Форума водещи специалисти ще изяснят ползите от ваксинопрофилактиката при децата.

Последният панел на събитието е посветен на семейната психология и детското психо-емоционално развитие. Акушерката Катя Запрянова ще обясни защо кърмещите майки изпадат по-рядко в следродилна депресия, а психологът Лучия Таскова ще очертае кризите, в които изпада детето.

„Форум бременност и детско здраве“ в Пловдив е третото издание на събитието, което Puls.bg ще проведе за тази година. През април форумът отпразнува десетото си юбилейно издание. То се проведе в Националния дворец на културата в София и беше посетено от над 1000 настоящи и бъдещи родители. Юбилеят беше отбелязан и със специална видео поредица „Да отгледаш дете...“, която се излъчи по Bulgaria ON AIR, и срещна зрителите с едни от най-„звездните“ родители у нас. За пръв път на 29 септември „Форум бременност и детско здраве“ на Puls.bg ще се проведе и във Варна.

Повече подробности за програмата на събитието в Пловдив на 6 октомври ще откриете ТУК, където може да се регистрирате безплатно за посещение и за томбола с много награди. За всички новости около Форума, следете фейсбук страницата на събитието, както и Puls.bg.

Събитието се реализира с подкрепата на тъканна банка „Селена Целс“, Future Health, Aptamil, Compass Invest.

Институционални партньори на „Форум бременност и детско здраве“ са УМБАЛ „Пловдив“ и УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив.

Медийни партньори на Форума са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Tialoto.bg, сп. „9 месеца“; „Новите родители“, „Първите седем“, „Дневникът на мама и татко“, Bebok.eu, Mama mia, Радио Family и Plovdiv-online.com.

Коментирай
Здраве и красота