Мода

С халат или с анцуг вкъщи

09.03.2011г. / 16 54ч.
Вергиния Генова
С халат или с анцуг вкъщи

Как се обличаме у дома? Какво предпочитаме? Халат или анцуг?
И халатът и анцугът си имат своите предимства и недостатъци.

Халат
Ако сме влюбени и се реем в розовите облаци, сатенените халати са нашата домашна дреха.
Приятни, леки, загадъчни и романтични. И най-важното лесно се свалят.
С халат винаги сме готови за любов.

Анцуг
Ако сме минали розовия период в живота си, халатът няма да ни свърши никаква практична работа. Анцугът е универсалната дреха за българина. Това е неговия домашен костюм. Хем топли, ако ни е спряно парното, хем е практичен.
Да не забравяме, че както сме си облечени с анцуг можем да изхвърлим боклука, без да се притесняваме какво ще си помислят комшийките като ни видят с розовото халатче; можем да изведем кучето или детето на разходка; да отскочим до кварталния магазин или защо не и до мола.
Като цяло анцугът уж е създаден единствено за спорт, но българите са му измислили всевъзможни приложения. Не съм виждала само анцуг да се носи с вратовръзка и риза, но го отдавам единствено на моя застоял начин на живот и ненаблюдателност.
Анцугът е по-популярен и по-често срещан, дори от дънките. Затова си мисля, че ако се направи едно проучване с анцуг или с халат у дома, съотношението ще бъде 95% към 5%. Ежедневие срещу романтика? А вие какво избирате?

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
кокиче ( преди 11 години )
Нито с халат, нито с анцуг. Халата е за след баня за малко, анцуга е за спорт. В домашна обстановка се слага удобен панталон с блуза, или пола с блуза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар