Мода

Вместо жената виждаш бижутата

14.01.2012г. / 15 27ч.
Надежда Маринова
Вместо жената виждаш бижутата

Бижутата са най-добрият приятел на жената, въпреки че първото им място се оспорва от парфюма, грима, шала, шапката, чантата и другите модни аксесоари.

\n

Стилистите съветват жените да носят открояващи се, ярки бижута, особено след появата на бръчиците. Какви са мотивите им? Бижутата играят двойнствена роля.

\n

От една страна, те са моден елемент към облеклото, почти задължителен, който допълва дрехата и прави дамите още по-красиви. Те изпращат посланието, че уважаваме хората, с които общуваме, обичаме себе си и затова сме положили грижи да изглеждаме стилни и изискани.

От друга страна, обиците, колиетата, брошките, гривните и пръстените привличат погледите на околните, като отвличат вниманието от дребните несъвършенства на външността и малките бръчици по кожата. Разбира се внимавайте да не прекрачите границата между стил и кич, като се натруфите с прекалено много бижута. Друго важно нещо е те да са правилно подбрани с тоалета и без значение колко са скъпи, да са качествено изработени.

\n

Имаме късмет, че през 2012 година ще се носят огромни пръстени и пищни гердани. Така че – освен без червило, не излизайте и без бижу на улицата!

\n

Снимка: Ивет Лолова


Прочетете още:

Коментирай