Мода

С подходящ размер сутиен ще изглеждате по-слаба

17.02.2012г. / 15 31ч.
Аз жената
С подходящ размер сутиен ще изглеждате по-слаба

Неудобният сутиен е истински кошмар – презрамките падат или стягат, не обхваща добре гърдите ... истината е, че може много да ви изнерви, а и не стои добре. Сутиенът с подходящ за вас размер напълно променя начина, по който вие и околните визуално възприемат тялото ви. Не само е удобен, гърдите са повдигнати, но и изглеждате с няколко килограма по-слаба. Откриването на перфектния сутиен обаче не е лесна работа, за това ще ви подскажем няколко неща, за които да гледате, докато купувате и мерите в пробната:

Обърнете внимание как сутиенът ви стои на гърба. Да, точно така, на гърба, защото ако лентата на гърба (където се закопчава по средата) се вдигне нагоре, гърдите ви ще увиснат, ако стои хоризонтално и дори е малко под гънките на гърдите, ще ги повдига и ще стои добре.

Колкото повече се увеличава подгръдната обиколка (например 75, 80, 85, 90 и т. н.) толкова повече се увеличава и чашката и лентата между чашките. Така при два сутиена 75 B и 75 C от един и същ модел, чашките на втория ще са малко по-големи.

Една от най-големите грешки е, че години наред си купувате все един и същ размер, а особено след раждане и кърмене формата и големината на гърдите се променят. Пробвайте различни размери и ще откриете вашия. Ако трябва да сме честни, за да откриете идеалния, ще трябва да пробвате поне 10-15, но пък резултатът после ще е зашеметяващ.

Знаете ли, че 90% от поддържащата сила на един сутиен идва от дебелата лента на гърба, а не от презрамките? Ако последните ви оставят вдлъбнатини в кожата след сваляне, пробвайте сутиен с по-малка подгръдна обиколка и по-дълбоки чашки. Не пренебрегвайте тежестта на големите гърди, защото от неподходящ сутиен може да получите болки в гърба и врата.

Не се срамувайте да поискате съвет от продавачката, най-вероятно тя е виждала повече видове сутиени от вас и бързо ще ви предложи няколко, които ще са подходящи, вместо вие да се потите и изнервяте в пробната.

Правилното място на гърдите е на хоризонтална линия в средата между рамото и лакътя.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай