Мода

Шапка в града – трябва ли ни?

06.07.2012г. / 14 55ч.
Вергиния Генова
Шапка в града – трябва ли ни?

Като ни напече един два пъти слънцето и се сещаме, че е добре да носим шапка не само на плажа, но и в града. Обаче нямаме култура на носене на шапка в градски условия. И като се огледаш по улиците – няма нито една жена с шапка. Е, понякога може да видите някоя, но определено я етикетират като смешна, екстравагантна или безвкусна.

А съгласете се, че при тези горещини и това силно слънце е добре всеки да е с шапка, когато излиза на улицата. Все ни се налага да вървим поне по половин час в жегата, да чакаме по спирки горе-долу толкова, да пазаруваме по магазини или открити пазари, да отидем с децата до парка. И ако се сещаме да си вземем шише с вода, да си сложим слънчеви очила и да се намажем с крем против слънце, то съвсем забравяме за шапка против слънце. А някой от нас дори нямат шапка за градски условия.
А за какво ни е да си купуваме сламена шапка за море, като отиваме на море само за 5-10 дни лятото. А на плажа обикновено сме под чадъра и шапката не ни е толкова жизнено необходима, колкото в града.

Въпреки това, ако сте забелязали, положението е съвсем различно – в града много малко жени си слагат шапка против слънце. А трябва!

Лично аз се порицавам и си обещавам, че от другата седмица ще си намеря шапка против слънце и ще бъда най-смешната на улицата, но искрено се надявам да спре да ме боли глава. Така че по шапката ще ме познаете!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай