Зелено

Биотатуировка – мехенди

31.08.2012г. / 15 21ч.
Надежда Маринова
Биотатуировка – мехенди

В тенденцията „био“ се наложиха и биотатуировките или т. нар. мехенди. Характерна е за индийската култура. Издържат 2-3 седмици, но не бива да се мокри, защото по-лесно ще падне. Пазете я, когато се къпете или миете чинии.

Рисунката се предлага в тату студията. Не се прави с игла, което означава, че се запазва целостта на епидермиса. Мехенди се рисува върху кожата с четка и боя, направена от специална къна.

Биотатуировката е подходяща за специални поводи, за малки деца, ученици и бременни жени, които могат да я направят върху корема си. Запалените по мехенди са жените, които обичат да експериментират със себе си и често променят по нещо в стила си.

Също като химическата татуировка, мехенди подчертава индивидуалността на човек, а преплетените листенца и цветя говорят за скрита еротичност и загадъчност.

Много модерно е съчетанието от биотатуировка и бикини – дизайнерството, при което мехенди подчертава красотата на интимната прическа.

Ако не сте сигурни, че искате перманентна татуировка, страхувате се от болката при графирането й, или се колебаете дали тя няма да попречи на бъдещата ви професия и работа, мехенди рисунката е точно за вас.

Снимка: Надежда Маринова

Прочетете още:

Коментирай