Мода

Цветни дървени копчета – акцент и то какъв?

03.09.2012г. / 21 53ч.
Вергиния Генова
Цветни дървени копчета – акцент и то какъв?

На мода идват цветните дървени копчета. Дори световните модни подиуми да казват друго, всеки, който е минал през книжарницата за художнически материали „Слънчоглед“ ги е забелязал. И най-вероятно се е възхитил! И накрая си е казал – „Страхотни са, ще си купя поне няколко за някакъв малък експеримент“.

Хората, които обичат да майсторят неща с ръцете си знаят, че копчетата могат да се използват за всевъзможни декорации.

На първо място – като елемент в направата на картички. Дали картичката ще е изцяло от копчета или пък ще са някакъв цветен акцент, това е по усмотрение на твореца. Но копчетата могат да се превърнат в толкова много неща: часовници, цветя, колела на камиончета, главички на животинки, змийчета и гъсенички... да не изброявам.

Копчетата могат да влязат в употреба за декорация на стени, възглавнички, саксии, пана, вази – всичко върху което могат да се залепят, прикрепят или пришият.

И накрая да кажа, че могат да се използват и като най-обикновени копчета. След толкова разнообразни приложения дървените копчета от „Слънчоглед“ може да използвате и като най-практични, старомодни копчета. Въпреки че, както се досещате, те не могат да бъдат обикновени – защото са ярки, грабват вниманието и привличат усмивките.
Бъдете смели и сложете цветни копчета на поне една жилетка.

А за онези, които не си падат по шареното и вече съм на път да изгубя като читатели и които вече си казват: „Какви са тези предложения само за цветни откачалки? Искам нещо по-класическо.“ Е, има и класически копчета – съвсем, съвсем обикновени, с цвят на дърво и да подчертая не само изглеждат дървени, а са си съвсем дървени.
Така че копчета ще има за всички от сърце – семпли, ярки, малки, големи, кръгли, копчета – фигурки. Не ви трябват никакви антидепресанти.
Ако трябва да обобщим – това са вълшебни копчета за подобряване на настроението.

Снимки: Вергиния Генова

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време