Мода

С прическа и дрехи в един стил

Коса според роклята

24.09.2012г. / 11 04ч.
Ана Петрова
Снимка:Reuters

Снимка:Reuters

Как сте облечени днес? А дали прическата ви изглежда добре в съчетание с облеклото ви?

В зависимост от дължината на косата и начина, по който е прибрана или оформена, има подходящ тип дрехи, които се връзват най-добре, поне според специалистите. Ето за какво става въпрос:

Опашка или плитка

И двете стоят секси и женствено, особено ако са хванати леко встрани и отпуснати на рамото. В подобен случай едно или две голи рамене само ще допълнят излъчването ви. Потърсете начин да балансирате визуалната тежест на плитката от едната страна, като добавите аксесоар на другата – брошка или изкуствено цвете например.

Кок в стил „балерина“

Прибрано, семпло, но изтънчено и стилно – така би трябвало да изглежда един кок. Откривайки лицето, кокът ви дава възможност да заложите на въображението си, когато трябва да нанесете грима, но и изисква да сте внимателни. Тук е идеалният момент да облечете любимата си официална рокля или каквато и да е дреха, на която искате да наблегнете. Рокля с перца, топ на щампи, пухена връхна дреха – стига да сте гордо изправена, всичко ще стои добре.

Прическа в стил ’30-те

Накъдрена, на вълни или на букли – намекът за отдавна отминалите 30 години на XX век е и днес актуален. Ако искате да заложите на изпитаното и класическото, изберете рокля или блуза, вдъхновена от същото време – широки презрамки и прибрано деколте. От там нататък цветът и аксесоарите зависят единствено от собствения ви вкус.

Свободно падаща дълга коса

Игрива и красива, дългата коса ви дава свобода да я комбинирате с почти всякакъв вид дрехи. Тук е идеалният момент да разкопчаете още едно копче на ризата си или направо да облечете блуза с V-образно деколте. Акцентът пада върху бюста и шията, затова можете да сложите и някое любимо колие.

 

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота