Мода

Как да изберете идеалните за вас обеци

Съобразете този ефектен аксесоар, обеците, с формата на лицето си

05.11.2012г. / 12 30ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Обеците са аксесоар, който се е носил и от мъже, и от жени в продължение на много векове. Заради това, че са просто и удобно украшение, те могат да се носят ежедневно и слагат акцент на лицето, шията и раменете.

Не всеки вид обеци би отивал на всяка жена обаче. Как да изберем модел обеци, който да подхожда най-добре на лицето ни?

На закръглената физиономия биха отивали най-много дълги и тънки обеци, за да допринесат за визуалното издължаване на лицето. В никакъв случай няма да направите добра услуга на външния си вид, ако сложите малки или обемисти обеци.

Жените с овално лице почти нямат проблеми при избора на обеци. Единственото условие е големината на обеците да бъде съобразена с тази на лицето.

От друга страна, по-правоъгълното лице изисква по-заоблени модели с повече извивки. Обеците във форма на кръг, сълза или пръстен са идеален избор за подобни случаи.

Свързани статии

 

Експертите препоръчват при избора на обеци да се обръща внимание на следните 3 неща: дължина, цвят и форма. Например съобразете дължината на обеците с формата на деколтето или липсата и наличието на презрамки – роклите без презрамки предполагат едни по-дълги обеци, които да подчертаят раменете и шията. Ако роклята ви е с по-разнообразни и раздвижени цветове, не слагайте прекалено ярки обеци. Аналогично – ако сте с едноцветни дрехи, поставете акцент с едни изящни, изпъкващи обеци.

Коментирай