Мода

Аптечка за модни аварии в дамската чанта

Аварии с роклята и чорапогащника – как да ги поправим бързо

23.11.2012г. / 15 06ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Независимо колко внимаваме и пазим скъпата си рокля и аксесоарите към нея на официална вечеря, изключително голям брой аварии могат да настъпят само за миг разконцентриране.

Ето защо в дамската ни чанта трябва да намерят място, ако не всички, то поне част от тези спасяващи аварийното положение приятели:

Безопасна игла

Задължителна! Скъсан цип, разкопчано копче, откачена верижка на чантата... с известна доза изобретателност може да се напише книга за безопасната игла от типа „101 употреби на джобното ножче“. Имайте под ръка две или повече, с различен размер и цвят, за да избегнете конфузни моменти.

Свързани статии

Игла и конец

Те са решението на същите проблеми, описани по-горе, но отнемат повече време за оправянето им. Можете да навиете на картонче няколко основни цвята (стремете се да са максимално неутрални, за да можете да ги комбинирате с различните си тоалети – все пак няма как да носите конци във всички цветове на дъгата). Черно, бяло, сиво или бежово биха се вързали с много други багри. Ако имате малко време и търпение, вденете конеца в иглата преди да излезете. В моментна паника, ухото на иглата сякаш автоматично се смалява и ни затруднява още повече.

Двойнозалепващо тиксо

Разлепен/разпран подгъв – изключително неприятно събитие. Не само че не стои красиво, но и има риск да го настъпите с тока си и да скъсате панталона. В подобни случаи помощта на иглата и конеца е ограничена, защото ако отсъства шев по условие и искате да коригирате повреденото място, ще се наложи да загрозите вида на панталона си. Двойнозалепващото тиксо не е трайно в никакъв случай, но спасява положението поне за известно време.

Гъбичка за грим

Чиста и неизползвана! Нейната цел ще е да премахне евентуалните петна от дезодорант. Представете си, че си слагате дезодорант в последния момент и пропускате да забележите, че е оставил петно на дрехата ви. По-късно забелязвате, че е станал гаф, но няма време да реагирате или да се връщате у дома и да сменяте дрехите. С гъбичката премахването на петната става сравнително лесно.

Преносим препарат за петна

На пазара има продукти в малки опаковки, които се славят със способността си да премахват незабавно петната в критичен момент. Неусетно част от съдържанието на чашата ни с вино се изсипва върху роклята ни – какво правим? Точно в такива моменти влизат в употреба – отидете в дамската тоалетна и се погрижете за изцапаното място.

Лак за нокти

Изключително услужлив помощник – безцветният лак спасява положението, когато маникюрът ни е бил неприятно повреден вследствие на съприкосновението с измазана или тухлена стена, или други грапави и не толкова грапави предмети. Тук на помощ идва и пилата. Но що се отнася до облеклото – безцветният лак парира продължаването на бримката на чорапогащника ни до опасно видни низини и височини. Намажете го в основата на бримката и изчакайте известно време да изсъхне. Няма напълно да маскирате повредата, но най-малкото ще ограничите разпространението й.

Коментирай