Мода

По дрехите посрещат

... и често има за какво!

10.01.2013г. / 10 40ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Подсъзнателно или не, ние нагаждаме стила си на обличане според същността си. Благодарение на стила една дама може да подчертае класата си, едно младо момиче да покаже непретенциозността си, а един неразумен човек да избие комплексите си.

Как хората „разчитат“ кода на нашите дрехи?

Неутрални дрехи

Шансът да бъдете забелязани със сиви, монотонни, „мълчащи“ дрехи и стил е много малък. Това, което те подсказват за същността ви е, че сте затворен тип човек. Предпочитате да се слеете с общото, отколкото да се откроите като личност. Открийте положителните и силните си страни – с придобитото самочувствие стилът ви на обличане неминуемо ще се промени.

Ретро

Свързани статии

Ретро стилът е модерен. Колкото и парадоксално да звучи това изречение, то е факт. Всички виждаме същите яки, същите обувки, същите поли, които преди години бяха последен писък на модата. Хубаво е, че можем да отворим гардероба и да извадим отдавна забравени рокли и палта. На някои хора обаче носталгията им идва в повече и правят грешка, комбинирайки много ретро мотиви наведнъж. Изберете или само блузата с моряшка яка, или само роклята на точки, или само цветния чорапогащник, но не и всичко наведнъж.

Дрехи за по-възрастни

Когато една млада жена носи дрехи, които по-скоро биха подхождали на възрастна дама, човек би предположил, че тя изпитва страх да не би да не я приемат достатъчно на сериозно. Нека останалите имат реална причина (вашите думи и дела), за да ви приемат сериозно, не да виждат във вас майка си... или тъща си.

Два размера по-големи

Тръгвайки от тялото, стигаме до психиката. Криейки тялото си с по-големи дрехи, не само се опитваме да променим начина, по който изглеждаме и да скрием формите, които не харесваме, но и създаваме допълнителна граница между себе си и останалите. Задържаме в себе си истинската си същност. Ако хората ви оценят правилно като човек, дрехите ще са най-малкия ви проблем.

Подвижна реклама

Чанта с логото на модната къща, сако, обувки, скъпи часовници, гривни и бижута... Няма нищо лошо в лукса, особено ако можеш да си го позволиш, но твърде очевадното продуктово позициониране подсказва, че методите, с които е можело да впечатлите някого или всички, са се изчерпали. Малко хора биха се трогнали, особено в България, от демонстрацията на твърде добро материално състояние.

Мъжки дрехи

Дали строгият костюм и закопчаната догоре риза не са нещо повече от начин да заявим, че сме с по-твърд характер, безкомпромисни към работата си и сериозни в отношенията си. Много жени смятат, че с нормални женски дрехи биват разглеждани повече като „жена“ и не толкова като „човек“. Дискриминацията е проблем, който за жалост трудно и бавно се разрешава, но това не означава, че трябва да забравим за даденостите си и да ги скрием под дебело сако с обратно закопчаване.

Коментирай