Мода

На кого отива жълтият цвят?

Жълтият цвят прави денят ни по-приятен

01.04.2013г. / 12 20ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Жълтото отива на малките деца, на веселите момичета и жените със златни нишки в косите. Единственото съмнение, което имам относно този цвят е дали отива на мъжествените мъже?

Свързани статии

Жълтото безспорно е един от най-слънчевите, най-топлите и най-заразяващите с оптимизъм цветове. Затова, ако питате мен, би трябвало да отива на всички. На всеки му отива да е щастлив!

Експертите ще ви кажат, че това въобще не е вярно – жълтото не отива на всеки тип кожа, не отива на всеки цвят коса и в крайна сметка е доста смел и невинаги подходящ избор.

Да, логично е, че яркия жълт цвят добре ще си контрастира с гарваново черна коса и мургава кожа, но това не значи, че не отива и на руси и бели жени.


Снимка: Reuters

Порових се малко из галериите на известни актриси и се оказа, че доста често те избират жълтия цвят, за да се покажат пред света, да грабнат някоя награда или просто да блеснат пред прожекторите.

Защо толкова ни привлича жълтото? Дали защото го асоциираме със слънцето и оттам с топлината и радостта от живота? С жълтурчетата в тревата, които ни карат да плетем венци и да се радваме на пролетта? Със слънчевите пясъци на морето и веселите мигове на младостта?

Определено има магия в жълтия цвят и тя ни кара да се усмихваме повече.

Дали ако облечем жълти дрехи това ще подобри настроението ни? Вероятно да – ще се почувстваме по-млади, по-енергични, по-борбени.

Малко от нас могат да се похвалят, че имат официални жълти рокли, но почти всяка жена има по една патешко жълта тениска, жълти чорапи или жълта туника. Някакъв слънчев лъч.

А пролетта пробива пътя си през облаците, опитва се да премине през клепачите ни и да ни предизвика да живеем истински. Е, само заради това си струва да заложим на жълтото, пък нека обясняват, че е цвета на лудите таксиджии и жълтите книжки.

Опитайте, от жълто не боли.

Коментирай