Мода

Рокля за среща – направете правилния избор

Комфорт, мярка и адекватност

02.04.2013г. / 15 01ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Излизате на среща? Поздравления – спечелили сте позитивното първо впечатление на мъжа, който ви е поканил. Вече можете да се паникьосвате какво ще облечете на първата ви среща заедно. Една рокля, втора рокля, трета в гардероба, но нито една не прилича на роклята. Очевидно ще се ходи на пазар. Обадете се на най-добрата си приятелка и пъхнете в чантата и тези няколко съвета, за да изберете правилната рокля:

Зона на комфорта

Много жени правят грешката да подценяват или надценяват мъжа, с когото ще се срещнат. Дрехата, която ще изберете трябва да задоволява само и единствено вашата зона на комфорт. Няма нищо лошо в това да се експериментира, но колкото повече притеснения си спестите, толкова по-добре. Презрамките може да са много красиви, но ако падат лесно от раменете ви, може да създадете погрешно впечатление. Дължината може да е идеална, но платът да се набира. Ципът може да се закопчава почти без никакво усилие, но дали не се и разкопчава също толкова лесно и дали не убива или боде. Не правете компромиси с удобството си.

Свързани статии

По-малко голота

Споменахме „погрешно впечатление“. Разбира се, ако презрамката ви падне веднъж, това би могло да е просто съвпадение, но ако през цялото време деколтето ви е предълбоко, ако цепката е твърде висока, ако голият гръб е твърде гол, не само ще ви стане хладно от един момент нататък, но и ще отвличате вниманието на човека отсреща от това, което стои малко по-напред от външния вид – личността. Стремете се да не бъдете крайни нито в графа „плът“, нито в графа „плат“. Съвършенството е в простотата и мярката.

Рокля според случая

Има разлика между това да отидем на ресторант, на луксозен ресторант, на официална вечеря, изложба, концерт и т. н. Банално е, но – да, черната рокля е универсалното облекло в случай, че не сте напълно сигурни къде ще ви заведат. Би било твърде комично, ако се окажете с по-пищна рокля от тази на оперната певица или с лека шарена рокля в скъпо заведение.

Коментирай