Мода

Незаменимите дрехи в гардероба на всяка жена

Елегантни и провокативни в делник и празник

12.04.2013г. / 13 30ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Независимо от възрастта, килограмите, цвета на косата и стиловите предпочитания има определени дрехи и аксесоари, които всяка жена е препоръчително да има в гардероба си. Ако все още някои от тях не са ваше притежание, никога не е късно да намерите поводи и да си ги „подарите“. При условие, че те присъстват в чекмеджето, на рафта или на закачалката, никога няма да ви се наложи да кажете, че не знаете какво да облечете. Това са дрехи, които можете да носите при почти всички случаи. Ето за какво става дума.

Любимият ви чифт дънки

Всяка жена е притежателка на поне един чифт дънки, в които се чувства удобно и откровено се харесва. Най-хубавото „качество“ на тази дреха е, че може да се комбинира с почти всякакъв тип блуза /горна част (риза, туника, пуловер...). Освен че никога не излизат от мода, дънките могат да се обуят и за по-формални, и за по-неангажиращи случаи.

Черно сако

Свързани статии

Дори да нямате в гардероба си няколко официални костюма, едно черно сако, което стои добре на фигурата ви ще ви свърши работа, ако се наложи да се явите на някаква служебна среща или на интервю за работа . Съчетано с подходяща блуза и пола-панталон ще ви придаде изискан и елегантен вид. Можете да сте сигурни, че класическата кройка на черното сако винаги ще създаде добро впечатление у околните.

Елегантни шемизети

Така преди време наричахме днешните камизолки или „бодита“. Носенето на шемизети ще ви накара да се почувствате секси, независимо че върху тях блузата или ризата може да е от по-груба материя (вълна или лен). Напоследък на пазара се предлагат разноцветни, ефирни, дори прозрачни камизолки, които облечени под лека жилетка или тънко сако изглеждат наистина елегантно.

Бяла риза/блуза с якичка и копчета

Тя сполучливо се съчетава с дънки, джинси, поли, панталони, сукмани. Облечена в бяла риза, вие моментално ще внушите на околните усещане за чистота, спретнатост и кокетство. Излишно е да изреждаме всички случаи, в които е подходящо да сте облечена с бяла блуза. Може би ще я изключим като вариант само за екскурзия в планината...

Семпла черна рокля

При всеки случай, в който не знаете какво да облечете или ви е трудно да прецените какво изисква „обстановката“, на помощ ще ви дойде вярната ви „приятелка“ – семплата и елегантна черна рокля. Бъдете сигурна, че ако заложите на нея никога няма да сбъркате. Ще се чувствате очарователна и ще привличате погледите на околните, а не е за подценяване и фактът, че облечени в черно винаги изглеждаме с няколко килограма по-слаби.

Кашмирен пуловер

Стилен, удобен и винаги на мода кашмиреният пуловер е една от най-удобните и елегантни дрехи за зимния сезон и преходните месеци. Подчертайте тена на лицето си, избирайки подходящ цвят пуловер или акцентирайте върху чувството си за стил, добавяйки в гардероба си няколко кашмирени пуловера в любимата си цветова гама.

Шал с цветни мотиви

Независимо от сезона, материята и десена шалът с цветни мотиви е истинска класика. Изборът ви на практика е неограничен – на пазара се намират всевъзможни варианти. Преметнат небрежно-артистично около врата или завързан на сложна фльонга, шалът ще придаде завършеност и „разкошество“ на тоалета и излъчването ви като цяло.

Коментирай