Мода

Роклите, които всяка жена трябва да притежава

Вижте какво липсва в гардероба ви

09.05.2013г. / 10 00ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Свързани статии

Коя е дрехата, с която женствеността, нежността и елегантността се издигат на съвсем ново ниво? Безспорно това е роклята! Слънцето вече ни се усмихва много по-често, всеки порив на вятъра ни радва повече и повече, вечерните разходки позволяват по-леки дрехи, а не както в ранна пролет – с дебела дреха ни е топло, а с тънка – студено. Възползвайте се от хубавото време и носете любимите си рокли! А кои са роклите, които всяка жена трябва да притежава?

Дантелена рокля

Миналата година дантелите завзеха модните подиуми и върнаха детайлите от картините от импресионизма. Нежни и красиви, в пастелни, галещи погледа цветове, дантелите връщат времето назад и превръщат всяка млада жена в млада дама.

Дълга пролетна рокля

Непретенциозни, свободни, шарени, щамповани рокли – това е идеалното решение за разходка с приятелки из парка, за лека дреха за плаж... Дългата рокля дава възможност и на дами, които не харесват толкова много фигурата на тялото си, да излязат и да се насладят на приятния полъх на вятъра без да са ограничени от дълъг панталон и блуза с ръкави.

Ретро

Това е стил, към който се обърнаха и продължават да се обръщат много момичета. Оставяме настрана чаровно накъдрената коса, яркочервеното червило и панделката на главата. Роклите с черешки, черно-белите райета и ситното каре носят духа на 30-те, 40-те и дори 50-те, когато започваме да говорим и за движението рокабили.

Снимка: Reuters

Абстрактната рокля

Парчета плат с различна форма и цвят, зашити едно за друго, оформящи уникално произведение на модата и създаващи цветно разнообразие. Бяла рокля на черни точки, квадрати и триъгълници. Презрамки, превръщащи се в сложна дантела от онези, които бабите ни плетяха на една кука. С една дума – роклята, която е различна, която не е ушита по строги правила и установени кройки. Роклята, която е наше пълно отражение!

Роклята-риза

Това е класика в алтернативните кройки за рокли. С копчета от горе до долу, с място за тънко и нежно коланче, с красиви геометрични и традиционни мотиви, роклята, напомняща риза носи младежко небрежно настроение. За жени с гордо изправено тяло и лека походка. За момичета с буйна кръв и приключенски дух.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Едно Момиче ( преди 10 години )
Не забравяйте класиката - малката черна рокля... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар