Мода

Как да си направите бутикови обувки?

Трябват ви няколко кристала, лепило и обувки на висок ток

25.11.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: honestlywtf.com

Снимка: honestlywtf.com

Модата е синоним на свобода и един по-красив начин да изразите отношение към заобикалящия свят. Начин да изразите своята индивидуалност, стил и поглед. Един от най-ярките акценти в есенно-зимната колекция са апликациите с камъни. Големи или по-малки, в ярки или не толкова цветове, камъните върху дрехите и аксесоарите правят всичко да изглежда не само по-красиво, но и бутиково.

Свързани статии

Те присъстват в колекциите на Долче и Габана, Миу Миу, Кавали и много други. Следващата идея ще ви покаже как да превърнете обикновените обувки в красиво бижу. Трика с камъните може да приложите върху боти, обувки тип балерина (при тях ще трябва да ги залепите върху повърхността на обувката) и т. н.

Това, което ви трябва са няколко кристала с различна големина и форма, лепило за залепяне и лист хартия. Нанесете върху хартията малко количество от лепилото. С помощта на клечка за зъби вземете от него и намажете първото камъче. След това притискайки го, залепете за тока. По същия начин направете и с останалите като вие сами си избирате каква конфигурация на редене да направите.

Само след няколко минути ще имате нови и красиви обувки. С тази идея може да декорирате и целия ток, когато той е по-дебел и не е метален. Камъните не само, че изглеждат красиво, но са и решение, когато искате да заличите някой малък дефект по обувката си.

Тези сандали с брокат са модел от колекцията на Миу Миу. Тях също лесно може да направите, като ще са ви необходими по-едър брокат и лепило на водна основа. Лепилото се нанася върху обувката и обилно се поръсва с броката.

Снимка: Reuters

Коментирай