Мода

Съчетайте цвета на дрехите с цвета на косите

За една перфектна визия

07.09.2015г. / 11 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дрехите за нашия гардероб избираме не само според фигурата си, но и според предпочитанията за цвят. За да бъде визията ни безупречна трябва да съобразим цветовете в гардероба си с цвета на косите ни. Споделяме няколко съвета, които ще ви помогнат в избора на следващите покупки на дрехи и аксесоари. 

Ако косите ви са светли

Светлите коси обичат красивите ярки багри. Подходящи за вас цветове са: жълто, праскова, тъмносиньо, зелено, яркосиньо, охра, лавандула, морско синьо. Може да си позволите да носите тези цветове в комбинации, като специалистите съветват по-често да заменяте черния цвят с тъмносин. 

Ако косите ви са тъмни

За дамите с тъмен цвят на косите най-подходящи са тъмночервеният цвят, сиво, цвят малина, синьо, черно, розово, цвят шоколад,  жълто, цвят на слива. Може да си позволите да носите тези цветове самостоятелно или в пъстра комбинация. Бъдете внимателни с пастелните цветове, като бяло и сиво. Винаги добавяйте към тях по-ярък цвят за контраст. По възможност избягвайте бежово. 

Ако косите ви са червени

Червенокосите дами нека добавят повече в гардероба си от гълъбово зелено, кафяво, тъмнооранжево, цвят малина, червено, златисто, оранжево, тревисто зелено, цвят на ванилия.

Свързани статии

Красивите коси в цветовете на огъня не търпят всеки цвят до себе си. Затова бъдете много внимателни при избора. 

Ако косите ви са в опушен цвят, сиви или бели

За да подчертаете красивият цвят на косите ви, добавете в гардероба си повече бяло, сребристо, тъмносиньо, виолетово, бледожълто, цвят на мента, гълъбово зелено. Имате два варианта на създаване на перфектния имидж. Или да носите ярки цветове, които да подчертаят красивото ви лице, или да изберете тези цветове, които да са в тон с косите ви. 

Снимки: adme.ru;etceteracollectionblog.com

Коментирай