Мода

Колекция на Valentino, вдъхновена от балета (галерия)

Фини материи и кристали

15.03.2016г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Преди дни френската столица бе домакин на поредното модно събитие, на което бяха представени невероятните модели за есен-зима 2016-2017 на модна къща Valentino. Колекция, в която повечето линии са вдъхновени от балета.

Фини материи, дължини покриващи глезените, тънки презрамки, богати бродерии, солей в златно и деликатен блясък на кристали. Всичко напомня за балетно представление на женствеността и красотата.

Ефирност на материите се забелязва и при моделите на роклите. Има една многопластовост, раздвижени линии, флорални мотиви, прозрачни материи и пищни декорации с камъни. Цветовете са беж, меки розови нюанси, екрю, деликатни металик сребърни и златни багри.

Свързани статии

И докато се възхищаваме на ефирността, забелязваме контраста на тъмните цветове, черните кожени плисирани поли, PVC детайлите, декорирани върху материите, рокли, които напомнят на пачки.

Имаме бордо, черно, сиво, тъмнолилаво, но и яркостта на жълтото. Бижутата са обемни, изработени от метал и много арт. Още кадри от модното дефиле може да видите в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай