Мода

Тенденциите при булчинските рокли

Разказва дизайнерът Христо Чучев

10.05.2019г. / 10 53ч.
Мария Дуковска
Тенденциите при булчинските рокли

Наближава сезонът на сватбите. А какво по-важно за една жена от булчинската рокля? За новата си колекция, носеща името на един от най-редките скъпоценни камъни – розовия диамант, разказва дизайнерът Христо Чучев.

„Розовият диамант е нещо много рядко, което се среща в природата и в същото време едно от най-красивите. Затова реших да кръстя така и колекцията си“, сподели той.

По думите му булчинските рокли претърпяват метаморфоза и вече не се избира само белият цвят. Дизайнерът поясни, че тази година е заложил на „светла пудра“ и дамите са много доволни от това решение.

„Този цвят отива и на светли, и на тъмни момичета, както и на такива със светла и тъмна коса“, допълни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че в колекцията има рокли за всички вкусове – изцяло дантелени, такива с големи и пищни шлейфове, с цветя, камъни, перли. Всички те са ръчна изработка.
Чучев допълни, че роклите могат да се използват и от абитуриентки.

Дизайнерът сподели в „България сутрин“, че не е фен на белия цвят, тъй като той бил доста студен и затова залага повече на топлите цветове като екрю и айвъри.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR.

Коментирай
Свободно време