Мода

Dior представи колекция Висша мода за есен 2019

Ще носим повече черно

02.07.2019г. / 14 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Париж, 30, avenue Montaigne... Нищо не вдъхновява и не спира времето за кратко, като представянето на колекцията Висша мода на Dior за есента на 2019.

                                                            Мария Грация Кюри

Творческият директор на френската модна къща Мария Грация Кюри се довери на феминистката Penny Slinger, занимаваща се с изкуство и писане, за трансформацията на интериора на историческото ателие 30, avenue Montaigne.

Флорални мотиви, масивна дървена скулптура и модели дефилиращи в тъмни сиви, червени и черни нюанси.

В почти изцяло издържаната в черно колекция, се забеляза и тоалет в екрю, на който бе отпечатан цитат на писателя Бернард Рудовски “Are clothes modern?“. Това, което прави моделите забележителни е, че подчертават женствеността, чувствеността. В тях има лека загадъчност, а бижутата са повече от разкошни и разбира се с перли.

Структурирани палта от вълна, воалетки, костюми и коктейлни рокли, както и по-официални рокли, украсени с черни пера, напомнящи за Средновековието. Това, което ще добавим в есенния си гардероб са мрежестите чорапогащници, тюл, дантела.

Модното шоу бе закрито с модел, който дефилира с триизмерна кутия, която бе един макет на 30, avenue Montaigne. Повече за колекцията вижте в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай