Мода

Чанта според формата на тялото

За перфектна визия

08.12.2019г. / 08 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Избирайки какви дрехи да си закупим от модните бутици, винаги се водим не само от актуалните за сезона модели, но и от типа фигура. Подходящите линии могат да прикрият нашите несъвършенства и да подчертаят красивите форми. Дори изборът на чанта е добре да бъде съобразен с типа на фигурата ни.

Какъв е вашият?

Ако раменете ви са по-широки от бедрата, имате форма на обърнат триъгълник.

Когато горната част на тялото ви е по-тясна от бедрата и ханша, то вие сте с крушовидна форма.

Когато раменете, талията и бедрата са в една линия, вашата фигура е тип правоъгълник.

Дамите чиято талия и горна част на тялото е по-обемна от бедрата имат фигура тип ябълка.

Фигура тип пясъчен часовник е, ако има баланс между раменете, бедрата и има подчертана талия.

Е, какъв модел чанти са подходящи за вашата фигура?

Ако формата на тялото ви е обърнат триъгълник

Обърнете внимание на зоната около талията, за да създадете балансиран вид. Неголяма чанта, която да носите през рамо е подходящ избор. Тъй като не се нуждаете от повече обем в горната си част, изберете чанта, чиито дръжки не са много широки. Чанти модел клъч, също са подходящи за вас.

13 визии с кожени поли

Ако имате правоъгълна форма на тялото

За тези дами, които се характеризират с такава фигура, подходящи са по-обемните меки чанти, тип торба. Хубаво е дръжките да са по-къси, така че чантата ви да завършва около бедрата. Що се отнася до формата, тя може да е квадратна, правоъгълна или пък хобо чанта с лека извивка.

10 прически, които никога няма да излязат от мода

Фигура с крушовидна форма

Трябва да държите фокуса около раменете и гърдите си. Това може да постигнете избирайки чанта с точната дължина. Тя не трябва да е твърде компактна и с къси дръжки или пък твърде обемна. Моделът трябва да пада под линията на талията ви, когато я носите на рамото си. Може да бъде с две или една дръжки. Чанти през рамо, както и чанти колан, които да носите през рамо, също са подходящи.

13 визии в златисто и сребристо

За фигура тип ябълка

Избягвайте да носите малки чанти с къси дръжки. Създайте илюзия за баланс на тялото си, носейки по-големи чанти с къси дръжки, както и класически квадратни кожени чанти.

Фигура тип пясъчен часовник

Тези дами са късметлийки, защото няма нужда да избират чанта, която да прикрива и балансира фигурата им. Чанта модел клъч, торба, през рамо, чанти колан, кошница... Всичките ще завършат визията ви, остава само да изберете най-подходящата за стайлинга ви.

Снимки: Reuters; istock

Коментирай