Мода

Haute Couture колекцията на Valentino за пролет/лято 2020

Добавете морски мотиви във визията си

24.01.2020г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: EPA/БГНЕС

Снимка: EPA/БГНЕС

Колекциите Haute Couture винаги будят възхищението ни. Висшата мода ни кара да погледнем на облеклата през друга призма. На големите точки, масивните бижута, разкоша на перата, асиметрията. Тези неща са силно застъпени в колекцията на Пиерпаоло Пичоли за Valentino за пролет/лято 2020.

Масивни бижута и блясък в колекцията на Schiaparelli за пролет/лято 2020

Обем в линиите се забелязва както при блузите и ризите, така и при полите, панталоните и роклите. Детайли в десените и декорациите, които напомнят за красотата на океаните и неговите обитатели – коралите, рибите. Дори обемните обици с пера, които носеха някои от моделите по време на дефилето, напомняха за миди, докато при други, короните от корали, допълваха тези изрисувани върху материите.

Една забележителна колекция, която ни напомня за следващите сезони в гардероба да добавим блузи с точки, ризи с органза, блузи с обемни ръкави, панталони с басти и висока талия, както и аксесоари, които да напомнят за морето и океана.

Висша мода от Chanel за пролет/лято 2020

Цветовите комбинации също са впечатляващи. От класическото черно и бяло, до лилаво с яркозелено, червено в съчетание с черно и розово, синьо с екрю и лилаво. Надиплените материи и фините рокли, ще ни направят по-забележителни. Повече за колекцията може да видите в галерията ни.

Снимка: EPA/БГНЕС

Коментирай
Свободно време