Мода

Видове стелки за обувки

29.09.2021г. / 12 38ч.
Мария Дуковска
Снимка: CCC

Снимка: CCC

Обувките са задължителен елемент от облеклото ни и представляват продукт, който може да направи деня ни отвратителен или отличен. Но знаехте ли, че освен самите обувки, стелките също имат значение? Да, те са от огромна важност при носенето на любимия ни чифт. Все пак голяма част от времето си през деня ще прекараме на крак, положили натиск върху стъпалата си. Ако използваме некачествени или пък неудобни стелки, това може не само да направи рани на ходилото и глезена, но и да деформира стъпалото. Затова нека разгледаме какви типове стелки се предлагат на пазара, за да сме по-информирани в избора си.

Ортопедични стелки

Те са изключително важна част от продуктовата гама обувки и стелки за обувки на всяка марка и всеки бизнес. Предназначени са за предотвратяване на плоскостъпие, но това не е единствената причина за използването им. Същевременно се справят с умората от дълго движение или стоене прав. Разполагат с вградени подложки и чрез тях поддържат мускулите на краката. Това осигурява доста по-добър комфорт в сравнение с обикновените стелки. Те ще отнемат от тежестта, на която са подложени петата и предната част на вашето стъпало. Ще поддържат анатомичния свод на стъпалото. Така осигуряват предпазване от травми не само в глезена, но и в крака и коляното. Осигуряват отлична опора и се изработват от дишащи материи, при което ще се осигури добра циркулация, а същевременно ще се избегне неприятното спарване на крака. Чудесен избор са не само за хора, които дълго време са на крак, но и за спортисти с цел предпазване от наранявания. Широка гама от подобни стелки за обувки ще намерите в магазините на ССС, като се предоставят висококачествени продукти и отличен избор.

Термо стелки/стелки с вълна

Този тип стелки са отличен избор за студените есенни и зимни дни. Те ви осигуряват запазване на топлината. В същото време обаче предотвратяват изпотяването на вашите крака. Възпират образуването на влага в обувките. Чудесен начин да се преборите със студа са стелките, които са изработени от агнешка вълна. Или можете да изберете стелките с алуминиево фолио. Те осигуряват затопляне на краката и са с мека повърхност, която ще подобри удобството ви. Ако ви се иска да имате повече възможности при закупуването на термо стелки, ССС предлага не само физически магазини, но и онлайн такива, за да пазарувате от удобството на дома си.

Стелки с активен въглен

Стелките, които са изработени с активен въглен, осигуряват устойчивост срещу появата на неприятни миризми. Този тип продукти ще абсорбират излишната влага от обувките и краката, като така ще ви предпазят от възникване на досадната неприятна миризма.

Силиконови стелки

Те са подходящи, в някои случаи, за коригиране на неправилната позиция на вашите крака, като за тази цел трябва да съдържат странични подложки. Друго предимство на силиконовите стелки е че те могат да се ползват с успех, ако имате вродено криво стъпало или плоскостъпие. Могат да коригират напречен или надлъжен свод, а и да осигурят подкрепа на петите или свода. Ще омекотят движението и ще отнемат от напрежението, на което са подложени краката ви.

Коментирай