Мода

Как да бъдем стилни през лятото?

Състоянието на косата и кожата казват за нас много повече от дрехите

28.07.2022г. / 08 49ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е любим сезон на всички – дните са дълги, изпълнени с разходки, срещи с приятели и дългоочаквани ваканции. То е и сезонът, в който носим ефирни материи, които не оставят нищо скрито от погледа. Освен красиви, нашите летни аутфити трябва да са и практични, поради спецификите на времето – високите температури, силното слънце и липсата на прохлада могат да помрачат настроението ни, ако сме избрали неподходящите дрехи. В старанието си да сме на „лятна вълна“ не е трудно да прекалим с разголването, което не е подходящо за работната сфера и може да е проява на лош вкус. Как тогава да останем стилни през лятото?

Ето няколко идеи:

Винаги нанасяйте слънцезащита

Макар и да не става дума за дрехи, състоянието на кожата ни издава какво е нашето отношение към себе си – дали сме нехайни или полагаме грижи. Защитата от вредните UV лъчи може да ни помогне да изглеждаме по-свежи и енергични, а хубавият и сияен тен е винаги на мода. Нанасяйте редовно слънцезащита на лицето си, дори в облачни дни, това ще ви помогне да запазите младежкия вид на кожата си.

Грижете се за косата си

Прекомерното излагане на слънце може да увреди както кожата, така и косата ви. В резултат на това, тя може да стане суха, чуплива и накъсана. Носете шапка – освен стил, тя ще ви донесе и защита. Подстригвайте косата си редовно, избягвайте преките слънчеви лъчи, винаги използвайте подходящ шампоан, а след изсушаване – спрей или крем за термозащита.

Маникюр с блясък – винаги добра идея

Изберете дрехи със свободен силует

През лятото освен удобство, дрехите трябва да ви носят и прохлада. Аутфитите със свободно падащ силует изглеждат женствено и шик, като същевременно не пристягат тялото и не го затоплят допълнително. Такива са дългите рокли или поли с волани, буфан ръкави или пък широките панталони.

Намерете прохлада в материите

Много важна част от функционалността на една дреха е нейната материя – тя ще подобри вида ѝ и ще подчертае кройката. Изберете леки, ефирни и естествени материи – памук, лен, коприна. Те ще ви помогнат да се чувствате прохладно в топлите дни, ще изглеждат стилно и освен това са признак на класа.

Кои са цветовете на лято 2022?

Инвестирайте в класически облекла

Когато лятото дойде, ние отваряме гардероба и си задаваме въпроса: „Какво ще нося този сезон?“, следва щуро обикаляне на магазините и прибързано харчене на средства. Заменете тази суматоха със спокойствие – опознайте чертите на тялото си и изберете стил и силует, който подчертава предимствата ви. След това отделете по-голяма сума пари и инвестирайте в дрехи, които ще ви служат вярно – година след година.

Разнообразете с принт

Ако сте заредили гардероба си с дрехи в нюд нюанси през пролетта, можете да продължите да ги носите и през лятото – само добавете малко цвят. Освежете черния панталон с блуза във флорални мотиви. За да добавите свежест – можете да комбинирате дългата ефирна рокля със сако или тренч в оранжево или розово – едни от най-модните цветове този сезон.

Точки в летния маникюр

Заложете на удобството в офиса

Костюмът от две части отдавна е забравена офис класика. От дълги години насам облеклото за работното място не се асоциира със скучност. За да сте актуални и стилни, изберете рокля тип „риза“ – комбинирайте с блейзър от лека материя. Ако не сте фен на обувките на ток – винаги можете да съчетаете с кецове в светъл нюанс. За да подчертаете фигурата, можете да добавите и колан.

Коментирай