Мода

Ефирни, златисти материи и блясък от CHANEL за пролет-лято 2023

Една забележителна колекция

06.10.2022г. / 05 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Киното като изкуство винаги вдъхновява, особено при творенето на мода. Седмицата на модата в Париж е от онези изключителни събития, които винаги привличат погледа, защото в тях специалното е по много.

Време за CHANEL, кино и филми, и колекция вдъхновена от тях. Виржини Виард, която е творчески директор на френската модна къща, докато проектираше една изключително красива колекция за пролет/лято 2023, е почерпила вдъхновение от филма на Ален Рене от 1961 година L’Année Dernière à Marienbad („Миналата година в Мариенбад“).

Свързани статии

Но класиката на френския режисьор Рене не беше единственият кинематографичен момент. По идея на Виржини Виард е заснет кратък филм в Париж с Кристен Стюарт, за откриване на модното шоу. Очарователната Стюарт излиза от киносалон, скита се по улиците на Париж, изкачва прочутото стълбище Rue Cambon Chanel, взема метрото. Разбира се през цялото време тя е облечена в пролетната колекция на модната къща.

Маникюри с разноцветни брокати

Какво представи Виард на гостите, уважили модното шоу и какво ще носим през пролет/лято 2023?

Колекцията включва туид тоалети, блестящи или бродирани с панделки или украсени с щраусови пера. Много елегантни костюми, жилетки и къси рокли, бермуди от красиви материи, както и къси кожени якета с обемни ръкави и красиви декорации.

Dior представи круизната си колекция за 2023

Ефирните материи са задължителна част от гардероба ни, както чорапите от фина мрежа и обувките декорирани с малки кристали. Няма да забравим за дантелата, перлите и дългите верижки, които ще носим по няколко наведнъж. Чантите също са предимно с дълги верижки, компактни.

Леките волани, асиметричните линии и златистите материи, завършват разкоша представен от CHANEL. Впечатление направиха и шнолите за коса с камъчета в познатата ни класическа леко издължена правоъгълна форма. Впечатляваща колекция, убедете се сами, като разгледате част от нея в галерията ни.

Коментирай