Мода

Как да изберем официална рокля според типа фигура

Подчертайте естествените дадености на тялото си

22.12.2022г. / 19 32ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Независимо от повода или случая, понякога се налага да облечем официална рокля. За повечето от нас това е момент както на радост, така и на притеснение. Ами сега? Ще успеем ли да намерим подходяща официална рокля или ще трябва да поровим в гардероба, в търсене на нещо позабравено, което все още може би ни става? Безспорно тези тревоги провокират и резки диети, или пък спад в самочувствието. Но не се обезкуражавайте! Помнете, че няма лоша фигура, има само лоша кройка. И така, в следващите редове ще си споделим каква рокля да изберете според типа фигура. И така:

Ако сте с фигура тип Круша

За тази фигура е характерен по-широк ханш и по-тесни рамене. Когато избирате рокля, подходяща на вашата фигура, опитайте се да подчертаете ханша и неговите извивки. За да удължите видимо силуета, можете да изберете и рокля с V-образно деколте. За да балансирате обема, в горната част на роклята може да има и волани или пък обемни ръкави. Подходяща за вас е и рокля в два цвята – светъл в горната част и тъмен в долната. Така ще отклоните вниманието от ханша и ще го насочите към другата половина на тялото си. Избягвайте прекалено широки рокли, както и такива, които са прекалено къси.

Спорт според типа фигура

Ако имате фигура Пясъчен часовник

Тази фигура е с извивки, а за нея е характерно, че ширината на бюста и ханша са с почти еднакъв размер. За вас са подходящи рокли, които следват извивките на тялото и ги подчертават. Можете да изберете и модел с паднало рамо. Набори около талията ви ще я направят още по-забеежима, а тялото ви – по-женствено. Избягвайте широки и безформени рокли, тъй като те могат да донесат допълнителен обем, който да ви накар да изглеждате по-пълна. Уверете се, че роклята ви е точният размер, за да избягвате разместване или пък повдигане нагоре.

Кои хормони определят вашия тип фигура?

Ако сте с тяло тип Ябълка

Този тип фигура е с правилни пропорции, но особеността е, че талията не е толкова тънка. Дами с подобна фигура могат дори да имат бюст, който да е по-едър от ханша. За да балансирате излъчването, търсете модели, които имат колан или набор около талията. Можете дори да комбинирате тясна блуза с широка пола тип “балерина”, за да придадете обем на долната част на тялото. Избягвайте V-образните деколтета, тъй като те ще акцентират върху горната част на тялото.

Каква жена сте според типа фигура?

Ако имате фигура тип Правоъгълник

Към тази категория спадат дамите, чито пропорции на бюста и ханша са равномерни, но с широка талия. Такива дами са със слабо тяло. За да увеличите обема на фигурата си, можете да си позволите да носите рокли с набори, буфан ръкави, едри флорални или асиметрични принтове. Деколтетата, които ще ви стоят добре са с обла или сърцевидна форма. Изягвайте рокли, които са с квадратно деколте, тъй като те ще акцентират ненужно и ще направят фигурата ви “ръбата”. Акцентирайте върху женствените форми и меките силуети.

Диетата на Маргарет Тачър

Нашият съвет:

Носете оформящо бельо. Не се срамувайте да използвате още едно оръжие от женския арсенал. Ако никога не сте опитвали, осмелете се и пробвайте оформящо бельо под роклята. Има модели, които дори са специално създадени за този тип облекла. Не забравяйте, че дори звезди като Ким Кардашиян и Дженифър Лопес не пропускат да направят фигурите си още по-зашеметяващи, използвайки тази малка женска хитринка.

Коментирай