Мода

Как да изглеждаме скъпо облечени на парти?

Изберете рокля с ресни, ако планирате да танцувате

31.01.2023г. / 12 39ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Във времена, в които отвсякъде ни залива информация относно икономическа криза, все по-трудно става да мислим за нещо друго освен за сметки и текущи задължения. Но стига да имаме желание, можем да успеем да съчетаем неотложните плащания с покупката на нови дрехи. Просто трябва да избираме умно и да мислим няколко пъти, преди да преминем към плащането на даден артикул.

Възможно ли е да изглеждаме скъпо облечени на парти със скромен бюджет? Разбира се. Потърсихме експертното мнение на стилисти и ето какво споделиха те:

Изберете копринена рокля тип „прегърни ме“ със средна дължина

Едва ли има материя, която да стои по-класно от коприната. Тя пада тежко, а нежната ѝ материя гали тялото. Безспорно, с такъв модел няма да останете незабелязана, тъй като ще демонстрирате не само стил, но и класа. За предпочитане е да изберете рокля, която има набори и колан около талията. Тези акценти ще ви придадат женствено излъчване. Освен това, имайте предвид, че с такава дреха няма да имате нужда от много аксесоари – нежни обеци и колие ще са ви напълно достатъчни. Можете да стилизирате косата на леки вълни. Ако нямате възможност да си вземете рокля от естествена коприна, заменете я с модел от органза, сатен или смес от памук и коприна. За предпочитане е да не поръчвате по интернет, тъй като често пъти можете да останете разочаровани от качеството. Вместо това, посетете физически магазин, където ще имате възможност да пробвате дрехата и да видите как ще ви стои.

Какви бижута ще носим през 2023-а?

Потърсете рокля в ярък цвят с едно рамо

Яркият цвят е един от начините, по който можете да бъдете забелязана на парти. Така ще се откроите от тълпата и ще накарате погледите да бъдат приковани към вас. Имайте предвид обаче, че трябва да подберете точния нюанс – избягвайте яркорозовото, цикламата или пък електриковозеленото. Тези цветове не се асоциират с класа и избирайки ги, рискувате да изглеждате евтино. Вместо тях изберете тревистозелено, небесносиньо или пък жълто. Защо не? По-голямата част от тялото ви ще бъде покрита, но пък голото рамо ще загатне сексапила ви. За предпочитане е дължината отново да е средна. Ако изберете модел от качествена материя, той ще очертае тялото ви и ще ви придаде красив женствен силует.

Кои са най-честите грешки във визията, които ви състаряват?

Черна минирокля

Една безспорна класика. Ако искате обаче да имате стилен вариант на тази дреха, а тялото ви позволява да покажете малко повече – изберете модел, който показва долната част на тялото и не е с тънки презрамки. Дебелите презрамки, къси или дълги ръкави ще балансират силуета и ще ви предпазят от това да изглеждате пошло. Все пак, съобразете се с възрастта си и повода по който ще носите роклята. Имайте предвид и материята – изберете коприна или сатен, или друг качествен плат. Избягвайте пайетите, дантелата или пък прекалено ярките орнаменти. Все пак, моделът е подходящ по-скоро за клуб, отколкото за коледно парти.

Какви джинси ще носим през 2023?

Рокля с ресни

Можете да изберете този модел ако планирате дълга нощ, изпълнена с танци. Тази рокля е забавна! Ресните ще подчертаят фигурата ви и ще очертаят всяко ваше движение. Друго нейно предимство е, че ще можете лесно да я пренесете в багажа си, без да се мачка. Идеален вариант, ако трябва да посетите фирмено парти извън града. Имайте предвид, че понякога тези модели рокли могат да добавят малко ширина към фигурата, но разбира се, това зависи от начина по който е изработена. Ето защо ви препоръчваме да си я купите от физически магазин, а не онлайн.

Какви рокли ще добавим в гардероба си през 2023?

Дълга рокля с голяма цепка

Ако си мислите, че може би ще изглеждате евтино с такъв модел рокля – запомнете – всичко зависи от начина, по който я носите, както и от аксесоарите с които я съчетаете. Избягвайте например прекалено високите обувки на платформа. Вместо това изберете малък клъч и стилни обувки, които не са прекалено високи. Не се притеснявайте, че ще изглеждате незабележимо. Помнете девиза на французойките: „Малкото е повече“.

Как да изберем рокля според типа фигура?

Коментирай